Arhiv novic

E Mërkurë, 4. Tetor 2017, Brdo pri Kranju

Gorenje s pomivalnimi stroji SmartFlex do zlatega priznanja za najboljše slovenske inovacije

Gorenje s pomivalnimi stroji SmartFlex do zlatega priznanja za najboljše slovenske inovacije
Gorenjevi inovatorji so z novo generacijo pomivalnih strojev Gorenje SmartFlex letos znova osvojili zlato nacionalno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za najbolj inovativna podjetja in inovatorje. Izbor za najboljše slovenske inovacije je potekal že petnajstič zapovrstjo, tokrat pa se je za priznanja potegovalo kar 744 inovatorjev s 182 inovacijami. Podelitev je potekala v okviru Dneva inovativnosti, na katerem je svoje izkušnje in dosežke s področja krožnega gospodarstva predstavila tudi Skupina Gorenje.    

Z zlatom nagrajene pomivalne stroje SmartFlex so naši inovatorji razvili na Švedskem, v enem od štirih razvojno-kompetenčnih centrov Skupine Gorenje. »Razvoj nove generacije pomivalnih strojev SmartFlex je bil izziv, ne samo interdisciplinarni, temveč tudi internacionalni,« je povedal Aleš Osredkar, Gorenjev produktni vodja za pomivalne stroje. »Za velik del projektnega tima je bilo sodelovanje v tovrstnem projektu nekaj povsem novega, rezultat pa nam dokazuje, da smo bili pri tem uspešni. Končni izdelek je odličen. To potrjujejo tako testiranja neodvisnih laboratorijev mednarodne zveze potrošnikov kot tudi odmevi na sejmih, odzivi večjih kupcev in uporabnikov.«

Pri razvoju generacije SmartFlex so Gorenjevi strokovnjaki sledili temeljnemu poslanstvu blagovne znamke Gorenje – Life Simplified. Z vrsto novih, tudi unikatnih lastnosti ter učinkovito rabo energije in vode so ustvarili pomivalni stroj, ki bo odličen pomočnik v vsakem gospodinjstvu, saj bo uporabniku poenostavil življenje in prihranil čas. Pomivani stroji SmartFlex se namreč ponašajo z največjim številom pogrinjkov oziroma številom kosov posode na trgu, največjo kadjo na trgu, najmanjšo porabo vode in najtišjim delovanjem.

Poleg tega so Gorenjevi inovatorji pri pomivalnih strojih SmartFlex razvili tudi unikatno avtomatsko odpiranje vrat, unikatni svetlobni prikaz z optičnim prenosom svetlobe, sistem vodnega zbiralnika in posebni filtrski sistem za doseganje nizke porabe vode in odličnega pomivalnega učinka. Razvili so generator ionov za odstranjevanje neprijetnih vonjav v času zbiranja umazane posode v stroju, pa tudi najhitrejši pomivalni program na trgu, ki traja le 15 minut. Kot novost v ponudbi pomivalnih strojev so dodali še samočistilni program, ki zagotavlja higieničnost aparata, in povsem nov, svež dizajn tako zunanjosti kot notranjih komponent. Poraba energije pri generaciji SmartFlex je še za 10 odstotkov nižja od razreda A+++.

Inovativnost je v Skupini Gorenje gonilo strategije globalne rasti

Priznanje GZS za najboljše inovacije na državni ravni je najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in tako predstavlja tudi promocijo inovativnosti v Sloveniji. V Skupni Gorenje se zavedamo pomena inovativnosti pri zagotavljanju konkurenčnosti, z razvojem inovativnih izdelkov pa uresničujemo tudi strategijo globalne rasti Skupine. Blaž Nardin, izvršni pomočnik uprave, odgovoren za program pomivalnih strojev, poudarja, da Skupina Gorenje zato sistematično vlaga v inovacije že vrsto let: »Inovacij se lotevamo tako na področju razvoja novih izdelkov kot tudi pri razvoju inovativnih tehnologij in poslovnih procesov. Kombinacija  vseh treh pa ob motiviranih zaposlenih – inovatorjih tvori uspeh vsakega podjetja. Zato v Gorenju spodbujamo inovacije na vseh ravneh našega delovanja.«