Arhiv novic

E Premte, 24. Qershor 2016, Ljubljana

Chef Bine Volčič odprl svoj bistro v središču Ljubljane

Chef Bine Volčič odprl svoj bistro v središču Ljubljane

Vrhunski chef in eden izmed najbolj prepoznavnih kuharskih obrazov pri nas Bine Volčič je odprl svoj Monstera bistro v središču Ljubljane, s čimer je uresničil svoje sanje po lastnem kotičku z inovativno avtorsko kuhinjo. Binetovo kulinarično filozofijo zaznamujejo nenehno iskanje novih okusov, sezonske sestavine najvišje kakovosti ter uporaba nenavadnih in pozabljenih živil, kar uvršča njegov Monstera bistro med posebnosti ljubljanske gostinske ponudbe.

Binetov bistro je poimenovan po rastlini “monstera deliciosa”, ker ga ta sobna roža spominja na otroštvo (v 80-tih letih smo jo srečevali skoraj v vseh uradih in drugih javnih ustanovah) in ga poleg nostalgije tudi navdihuje pri snovanju jedi. Pred štirimi leti je namreč izvedel, da monstera deliciosa v svojem tropskem naravnem okolju rodi sadeže, ki so ne le užitni, temveč še zelo nenavadnega okusa, namreč mešanica okusov banane, ananasa, jagode in kivija. Na splošno je »zmešana kuhinja« oziroma s tujko »fusion-cuisine« stalnica Binetovega kulinaričnega izraza, saj se ne omejuje pri izbiri in kombiniranju sestavin na krožniku.

Bine Volčič s svojo ekipo v Monsteri ob začetkih dneva ponuja domače zajtrke, ki so obenem del kulinaričnega projekta Okusi Ljubljane – Bine je prav posebej za ta projekt zasnoval »Ljubljanski fruštek«, popečen brioš s slanino, zeliščnim namazom in poširanim jajcem.Je tudi eden izmed prvih kuharjev v Sloveniji, ki uveljavlja koncept kuhanja s čim manj odpada oziroma s tujko “zero-waste-cuisine”. V svetu kulinarike to postaja vedno večji trend, saj se tudi na splošno krepi zavedanje o pomenu ohranjanja narave za prihodnje generacije. V tem smislu se kuharji trudijo uporabiti kar največji del »surovine«, tako da okusno postrežejo tudi tiste užitne dele rastlin in  mesa, ki so jih  prej zavrgli.

Kuharsko ekipo sestavljata Mišo Jović in Žan Tominšek, mlada in zagnana kuharja, ki ju je Bine kot tekmovalca dobro spoznal v zadnji sezoni resničnostnega šova Gostilna išče šefa. S svojo predanostjo sta si zaslužila nadaljevanje kulinaričnega učenja pod Binetovim mentorstvom. Binetu v administrativnem delu posla kot vselej stoji ob strani njegova žena Katarina, v strežbi pa ekipo dopolnjujeta Leon Stijepić in Klara Zoran.

Oglasite se na Gosposki ulici 9 v Ljubljani in podoživite okuse njegove inovativne avtorske kuhinje.