Arhiv novic

E Hënë, 6. Qershor 2016

Priprava hladno stiskanega olja kar v vaši kuhinji

Priprava hladno stiskanega olja kar v vaši kuhinji

Zdravje postaja vedno večja dobrina slehernega posameznika, zato prav vsi iščemo nove poti do notranjega ravnovesja in v vse večji meri izkoriščamo bogastva narave. Letošnjo pomlad nas je navdušila stiskalnica za hladno stiskano olje, da bomo lahko uživali v kulinaričnih doživetjih, pristnih aromah, sproščujoči negi telesa in zdravi prehrani.                                               

Pri hladnem stiskanju se hranila ogrejejo le do te mere (največ 49 ͦ C), da olje ohrani vse hranilne vrednosti, vitamine, minerale, maščobne kisline, prijeten vonj in pristen okus.  Izkoristite vse prednosti, ki vam jih omogoča doma pripravljeno, hladno stiskano olje. Stiskalnica za olje Gorenje OP650W vam omogoča pripravo olj, ki vas bodo bogatila z zdravilnimi, lepotnimi in prehrambnimi učinki.

S 700 ml dozirnim valjem natančno doziramo semena in oreščke, ki jih vijačni polž iz nerjavečega jekla stre ter loči v olje in tropine - uporaben odpadek, poln zdravju koristnih sestavin, s katerimi odlično popestrimo jogurt, kosmiče, pecivo ali sladice. V kompletu s stiskalnico sta dve posodi iz vzdržljivih materialov, brez škodljivega bisfenola (BPA), posoda za olje pa vsebuje dodatni filter za odstranitev morebitnih trdih delcev. V primeru nakopičenih semen ali oreščkov v polžu, samo s preprostim pritiskom na gumb spremenimo smer vrtenja, s čimer sprostimo nastalo oviro in v celoti izkoristimo sestavine. Uporabo stiskalnice nam olajša tudi neverjetno enostavno čiščenje, saj vijačni polž le obrišemo s suho krpo in že je pripravljen za ponovno uporabo.

Olja pridobljena s hladnim stiskanjem so zaradi pristnega okusa in intenzivne arome izjemno zaželena v kulinariki, zaradi številnih aktivnih sestavin in vitaminov, ki se ohranijo s hladnim stiskanjem pa so idealna za nego telesa, obraza in lasišča. Jedilna žlica hladno stiskanega olja bo pripomogla tudi k boljšemu zdravju, urejeni prebavi, uravnanem krvnem pritisku in pozitivno vplivala na naše zdravje.