Arhiv novic

E Mërkurë, 18. Qershor 2014, Ljubljana

Gorenje podarja Zeleni zabojček

Gorenje podarja Zeleni zabojček

Predstavitev akcijske ponudbe hladilnikov ION generation in sodelovanja z Zelenim zabojčkom

V sredo, 18. 6. 2014 so v Gorenju v okviru novinarske konference v Ljubljani predstavili novo akcijsko ponudbo hladilnikov ION generation in sodelovanje s ponudnikom slovenskih ekoloških pridelkov, Zeleni zabojček. Ob tej priložnosti se je zbranim novinarjem prestavil tudi novi direktor Gorenja GSI, d.o.o., Miro Košutnik.

Vse več nas živi v mestih in vse manj zelenjave, ki smo jo pravkar utrgali, lahko postrežemo sebi in svoji družini. Otroci namesto sočnih jabolk raje grizljajo piškote, sami pa tudi nismo več navdušeni nad paradižnikom brez okusa … Vse dokler ne poskusimo ekološke hrane, ki je še nedavno črpala hranljive snovi iz rodovitne zemlje in se nastavljala tako sončnim žarkom kot blagodejnemu dežju.

Enako razočaranje je ob revni hrani iz trgovskih centrov doživel Gregor Hribar, ko se je preselil v mesto. In bolj kot ne po naključju sestavil »zeleni zabojček«, ki pa je zelo hitro iz okusnega hobija prerasel v resen in odgovoren posel. »Ko imaš 100 družin, ki čakajo na zabojček, in 10 kmetov, ki verjamejo, da bodo prodali, no, potem pride tudi odgovornost, ki jo moraš jemati resno ali pa raje odnehati,« razlaga svojo pot v zeleno dejavnost Gregor Hribar, po izobrazbi strojni inženir, ki je svojo prvotno dejavnost zamenjal za skorajda vizionarsko skrb za zdravo, zeleno, srčno. Z dišečimi zelenimi zabojčki, polnimi sezonsko pridelane zelenjave in sadja, je namreč osvojil Slovenijo. Gregor Hribar s svojo ekipo in podjetjem Čarna že pet let dan za dnem skrbi, da lahko preko njegove spletne strani www.zeleni-zabojcek.si kupujemo zdravo domačo hrano, ki jo pridelajo na ekoloških kmetijah po vsej Sloveniji.

Da bo odločitev za sveže in ekološko lažja, so za prihajajoče vroče dni v Gorenju pripravili posebno akcijo. Ob nakupu visokokakovostnih hladilnikov z inovativno tehnologijo, uporabniku prijaznimi rešitvami in visoki energijski učinkovitosti (do A+++) posebej označenega kombiniranega hladilno-zamrzovalnega aparata Gorenje kupec brezplačno prejme EKO zabojček svežega, v Sloveniji ekološko pridelanega sezonskega sadja in zelenjave iz Zelenega zabojčka. Tako boste delovali ekološko vsaj štirikrat: z nakupom varčnega hladilnika, uporabo ekološko pridelanega sadja in zelenjave, ki bo ostalo sveže dlje časa, obenem pa bo okusno in polno hranil, zato ga ne bo treba zavreči tudi po morebitnem tedenskem shranjevanju, pomagali pa boste tudi ekološkim kmetom, saj v času poletnih dopustov prodajo manj, s takšno akcijo pa si bodo lahko tudi v času največjega obilja na njivah zagotovili uspešno sezono.