Arhiv novic

E Enjte, 6. Qershor 2013, Velenje

Plus X nagrada za svetovno inovacijo IQcook iz Gorenja

Plus X nagrada za svetovno inovacijo IQcook iz Gorenja

IQcook indukcijsko kuhališče iz Gorenja z vrhunsko IQ senzorsko tehnologijo po prestižni oblikovalski nagradi red dot design award 2012 nagrajeno še s Plus X Award za inovativnost in vrhunsko kakovost ter nagrado za najboljši izdelek leta 2013 v kategoriji aparatov za dom.

IQcook – Genialna revolucija v kuhanju

Revolucionarno indukcijsko kuhališče IQcook z vrhunsko IQ senzorsko tehnologijo, ki  povsem spreminja načine kuhanja, je strokovna žirija mednarodne nagrade Plus X Award nagradila za inovativnost, visoko kakovost, vrhunski dizajn in prijazno upravljanje, model kuhališča Gorenje IQcook IQ741AXC pa je izbrala za Produkt leta 2013 v kategoriji aparatov za dom.

Žirijo je prepričala edinstvena senzorska tehnologija kuhanja, ki omogoča preprosto pripravo jedi po petih različnih uporabniku prilagojenih prednastavljenih načinih kuhanja in pečenja. Inteligentni IQ senzorji samodejno uravnavajo delovanje kuhališča glede na izbrane nastavitve in odpravljajo potrebo po nenehnem nadzoru postopkov kuhanja, patentirana varnostna funkcija SmartSense pa s samodejnim izklopom kuhališča preprečuje prekipevanje ali prismoditev hrane.

V Gorenju so še posebej ponosni, da je stroka prepoznala in nagradila edinstveno senzorsko tehnologijo kuhališča IQcook, prvega kuhališča na svetu, ki omogoča samodejne načine kuhanja v pari, hkrati pa zagotavlja popolnoma varno, energijsko in časovno optimirano ter nadzorovano kuhanje s pomočjo IQ inteligentnih senzorjev. Za razliko od pečice, ki je zaprto okolje, kuhališče predstavlja nekotroliran ambient, zato je vzpostavljanje avtomatičnih procesov toliko bolj zahtevno. Sistem IQcook je inovacija, ki uporabniku resnično olajša in poenostavi kuhanje. Jedi, ki se pripravljajo na rutinski način, skuha namesto nas, poleg tega pa z optimiziranimi postopki znatno prispeva k prihranku energije. V kombinaciji s pečico HomeCHEF, ki je bila prav tako nagrajena s Plus X nagrado, predstavlja najbolj inovativen tandem Gorenjevih naprednih kuhinjskih aparatov.

V Gorenju so doslej za svoje inovativne, uporabniku in okolju prijazne izdelke prejeli že 13 mednarodnih nagrad Plus X Award. Med drugim za napredno pečico HomeCHEF, pralni stroj Simplicity, pečico iz kolekcije Gorenje Ora-Ito ter hladilnik iz Gorenje Retro kolekcije.

Uporabniku prilagojeni prednastavljeni načini kuhanja in pečenja IQcook

Uporabniku prilagojeni prednastavljeni načini kuhanja in pečenja IQsteam, IQboil, IQpro, IQfry in IQgrill revolucionarno poenostavljajo pripravo številnih jedi. Vsi parametri (čas, intenzivnost kuhanja) so vnaprej določeni, ko pa je jed pripravljena, nas zvočni signal opomni, da se je postopek zaključil, zato smo lahko povsem brez skrbi. Še posebej velja izpostaviti edinstveno IQsteam tehnologijo parnega kuhanja, ki velja za najbolj zdrav način priprave živil. Prednastavljen program samodejno poskrbi za nadzorovano uparjanje vode in enakomerno parno kuhanje. Pri tovrstni pripravi jedi dodamo izredno malo vode, zato se hrana ne razkuha, ohrani naravno barvo, vitamine, hranljive sokove in okus.

Revolucionarne prednosti kuhališča IQcook

100 % SAMODEJNI NADZOR KUHANJA Z UPORABO IQ SENZORJEV
IQ senzor, nameščen na pokrovki posode, nadzira dogajanje v loncu in skupaj s senzorjem, vgrajenim v kuhalni coni, samodejno uravnava temperaturo in moč delovanja kuhališča.

100 % AKTIVNO OHRANJANJE HRANILNIH SNOVI, VITAMINOV IN MINERALOV
Izjemna novost: Parno kuhanje IQsteam, zdrav način priprave hrane, ki ohranja poln naravni okus, hranljive snovi zelenjave in čvrstost hrane. Priprava 1 kg zelenjave s samo 0,5 dl vode!

100 % VARNOST PRED PREKIPEVANJEM IN PRISMODITVIJO
Patentirana varnostna funkcija SmartSense preprečuje prevretje in prismoditev. Kuhališče preko komuniciranja z IQ senzorji zazna povreto tekočino in samodejno izklopi delovanje.

DO 40 % PRIHRANKA ENERGIJE S POPOLNIM OPTIMIRANJEM PARAMETROV KUHANJA
S prilagajanjem temperature kuhanja IQcook kuhališče optimira tudi porabo energije, s čimer zagotavlja izdatne prihranke električne energije!