Arhiv novic

E Hënë, 5. Nëntor 2012

Indukcijsko kuhališče z vrhunsko tehnologijo parnega kuhanja IQsteam

Indukcijsko kuhališče z vrhunsko tehnologijo parnega kuhanja IQsteam

Revolucionarno indukcijsko kuhališče IQcook je svetovna novost iz Gorenja z edinstveno tehnologijo parnega kuhanja IQsteam, ki povsem spreminja načine kuhanja ter omogoča zdravo kuhanje z minimalno količino vode na povsem enostaven način.

Zdrava priprava 1 kg zelenjave s samo 0,3 dl vode!

Kuhamo po prednastavljenih programih s pomočjo najnaprednejše IQ senzorske tehnologije, ki poskrbi za nadzorovano uparjanje vode in enakomerno parno kuhanje. Vsi parametri (čas, intenzivnost kuhanja) so vnaprej določeni, ko pa je jed pripravljena, nas zvočni signal opomni, da se je postopek zaključil, zato smo lahko povsem brez skrbi. Pri tovrstni pripravi se, npr. zelenjava nikoli ne razkuha ter ohrani naravno barvo, vitamine, hranljive sokove in okus. Za primer povejmo, da za 1 kg zelenjave, denimo, potrebujemo samo 0,3 do 0,5 dl vode.

Samodejni načini kuhanja in pečenja poenostavljajo kuhanje

Indukcijsko kuhališče IQcook poleg parnega kuhanja IQsteam še nekatere druge samodejne oziroma prednastavljene načine kuhanja in pečenja, kot npr. nadzorovano kuhanje z večjo količino vode IQboil, počasno kuhanje IQpro, cvrtje IQfry in peka na žaru IQgrill, ki revolucionarno poenostavljajo pripravo številnih jedi, uporabnikom pa omogočajo, da suvereno pripravljajo jedi, ki jih morda doslej še nikoli niso. Poskrbljeno je tudi za popolno varnost, saj patentirana varnostna funkcija SmartSense s samodejnim izklopom kuhališča preprečuje morebitno prekipevanje ali prismoditev hrane.

IQcook - prvo kuhališče na svetu, ki mu lahko povsem zaupamo

IQcook je prvo kuhališče na svetu, ki omogoča povsem samodejne načine priprave hrane, med katerimi velja še posebej izpostaviti nadzorovano kuhanje v pari IQsteam, hkrati pa zagotavlja popolnoma varno, energijsko in časovno optimirano ter nadzorovano kuhanje s pomočjo IQ inteligentnih senzorjev. Revolucionarna tehnologija IQcook, ki je v celoti rezultat Gorenjevega lastnega razvoja in oblikovanje, je prejela tudi eminentno nagrado red dot design award 2012.

Kako IQcook tehnologija deluje?

Kuhališče ponuja pet prednastavljenih načinov kuhanja in pečenja. Po izboru ustreznega, s preprostim dotikom aktivirate senzor, nameščen na pokrivalki posode. Delovanje IQ senzorjev, vgrajenih v kuhališču in na pokrivalki posode, ki vsak zase preverjata stanje v posodi, spremlja elektronika kuhališča. Inteligentna tehnologija zagotavlja samodejno delovanje in popolnoma odpravlja potrebo po neposrednem nadzoru nad kuhanjem. S prilagajanjem temperature kuhanja, IQcook kuhališče optimira tudi porabo energije, s čimer zagotavlja izdatne, kar do 40 % prihranke električne energije!

IQcook indukcijsko kuhališče lahko uporabljate tudi na klasičen način kot vsa ostala najzmogljivejša indukcijska kuhališča, saj temelji na najzmogljivejši generaciji indukcijskih kuhališč Gorenje XtremePower, ki zagotavljajo izjemno moč delovanja.