Arhiv novic

E Premte, 23. Nëntor 2012, Velenje

Varna hiša Slovenj Gradec praznuje

Varna hiša Slovenj Gradec praznuje

Sinoči je bil v Slovenj Gradcu dobrodelni koncert, s katerim so v  društvu Regionalna varna hiša Celje obeležili 10. obletnico delovanja Varne hiše Slovenj Gradec in njeno selitev na novo lokacijo, pri čemer so jim pomagali tudi v Gorenju.

Ob selitvi na novo lokacijo pomagali tudi v Gorenju

To leto je bilo za Društvo Regionalna varna hiša Celje, v katerem skrbijo za tri varne lokacije za ženske in otroke, žrtve družinskega nasilja, zelo aktivno. Eden večjih projektov je bila selitev Varne hiše Slovenj Gradec na novo lokacijo, kar je bil velik finančni, pa tudi organizacijski zalogaj, ki so ga uspešno izpeljali ob podpori številnih donatorjev.

V Gorenju so ob selitvi Varne hiše Slovenj Gradec v celoti opremili kuhinjo ter tako pripomogli k bolj kakovostnemu bivanju uporabnic varne hiše in vsaj malo omilili njihovo stisko.

Suzi Kvas, direktorica JZ Socio - Društvo Regionalna varna hiša Celje: "Življenje vsakega človeka je vrednota in najhujše v odnosu do sočloveka je, če njegovo stisko spregledaš. V 12 letih delovanja nam je prisluhnilo ogromno podjetij, različnih organizacij, ter posameznikov. Posebej bi ob tej priložnosti izrekla zahvalo podjetju Gorenje Slovenija, ki nam je opremilo kuhinjo v celoti z vsemi aparati. Ker je to res velik zalogaj, smo bili te geste izredno veseli, še posebej v teh težkih časih, ko vemo, da se vsi soočamo s krizo, tako posamezniki kot podjetja."

Gorenje Slovenija sicer že vrsto let sodeluje z ustanovami in organizacijami za pomoč posameznikom in družinam v stiski, kot so Zveza prijateljev mladine, Centri za socialno delo; Rdeči križ, materinski domovi in varne hiše, ki poskrbijo,da pomoč pride v prave roke. Potreb je na žalost vsako leto več in tako je sodelovanje s pristojnimi organizacijami aktivno potekalo tudi letos.

Želim življenje

Želim v svet, v svet brez solz,
kot ptica v nebo, poleti v slovo.

Želim tišino, kot močno zdravilo,
ki odvzame bolečine in zaceli vse rane.

Želim mir za svojo dušo,
kot reka svojo strugo, kot morje svoje obzorje.

Želim samoto, kot stena brez vrat,
kot pajek brez mreže zleti v prepad.

Želim svobodo, da zadiham,
da posrkam vso moč, želim življenje.

/pesem ene od uporabnic Varne hiše Slovenj Gradec/