Arhiv novic

E Enjte, 11. Tetor 2012, Velenje

Na sejmu Narava in zdravje 2012

Na sejmu Narava in zdravje 2012

Podjetji Gorenje Slovenija in Gorenje Gostinstvo vabita na sejem Narava in zdravje 2012, ki se na Gospodarskem razstavišču Ljubljana odvija od 11. do 14. oktobra 2012. Gorenje Gostinstvo je na sejmu postavilo restavracijo, v kateri pripravljajo okusne zdrave jedi in pijače, v nedeljo pa se bo na sejmu odvijala tudi predstavitev zdravega kuhanja na IQcook kuhališču z Vesno Milenkovič, ustvarjalko koncepta dobrega počutja Feelgood.

»Tema je priprava zdravih zajtrkov in prigrizkov, saj je vedno znova pomanjkanje časa izgovor za ne-zajtrkovanje in slabe prigrizke med obroki. Udeležencem želimo pokazati preprost in časovno nezahteven način priprave zajtrkov ter ponuditi nekaj idej za zdrave prigrizke,« vabi Vesna Milenkovič, ki zdrave prigrizke pripravlja na Gorenjevem najnaprednejšem kuhališču IQcook. Tokrat gostuje v Sveini sejemski aktivni kuhinji.

Gorenje Gostinstvo pa se v sodelovanju s podjetjem Mediacor na sejmu Narava in zdravje, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, predstavlja s pestro ponudbo zdravih jedi. Na sejmu je poslovna enota Gorenja Gostinstva - Kavarna in restavracija Golovec - opremila 150 kvadratnih metrov veliko restavracijo, kjer lahko obiskovalci sejma poskusijo zanimive in nadvse okusne jedi in bio pijače. Na sejmu tako ponujajo pokušino juh iz leče, stročnic in druge zelenjave, zelo pestra je ponudba glavnih jedi, na primer: sojin golaž s popečeno zelenjavno polento, kvinoja z olimskim sirom, narastek iz prosene kaše s slivami in jabolki, ajdovi štruklji z omako iz hokaido buč, krožnik za zdravje in vitalnost Biotop...

Bogata je tudi ponudba solat in slaščic, med katerimi so še zlasti okusne: koruzne kocke z brusnicami, polnovredna pita iz breskev ali sliv in pirina krema z lešniki in kakavom... Z nastopom na sejmu Gorenje Gostinstvo nedvomno dokazuje širok spekter gostinskega znanja ter sledi viziji širjenja svoje ponudba z zdravimi jedmi, za katere se odloča vse več ljudi.

IQcook inovacija za zdravo življenje

V nedeljo, 14. oktobra 2012, bo Gorenje obiskovalcem na gostovanju v Sveini sejemski aktivni kuhinji, predstavilo revolucionarno indukcijsko kuhališče IQcook, ki spreminja način kuhanja, saj na podlagi inteligentne senzorske tehnologije omogoča povsem varno in nadzorovano kuhanje. Poleg tega nova tehnologija z optimizacijo temperature kuhanja zagotavlja tudi do 40 odstotkov prihranka električne energije v primerjavi z običajnimi indukcijskimi kuhališči, ki že v osnovi veljajo za najvarčnejša. Nova indukcijska kuhališča temeljijo na Gorenjevi novi generaciji kuhališč Xtreme Power, nadgrajeni s senzorsko tehnologijo za varno in nadzorovano kuhanje.