Arhiv novic

E Mërkurë, 26. Shtator 2012, Velenje, Brdo pri Kranju

Gorenje prejelo dve zlati priznanji GZS

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes na jubilejnem, 10. Dnevu inovativnosti podjetjem, javno zasebnim zavodom in inovatorjem podelila priznanja za najboljše inovacije minulega leta. Kar dve izmed sedmih najvišjih, zlatih priznanj sta pripadli Gorenju, ki si je nagradi prislužilo za pečico z inovativnim barvnim zaslonom na dotik Gorenje HomeCHEF in sušilnik perila toplotno črpalko, energijskega razreda A.

Boštjan Pečnik, izvršni direktor za razvoj v Gorenju, je prejem dveh zlatih priznanj komentiral: »Veseli smo priznanja GZS, ki za nas pomeni dodatno potrditev za dobro opravljeno delo pri razvoju pečice HomeCHEF ter nove generacije sušilnikov perila s toplotno črpalko, ki dosegajo energijski razred A in več. Seveda pa razvoj v podjetju ne sme nikoli počivati na lovorikah. Nadaljujemo z aktivnostmi razvoja novih gospodinjskih aparatov, ki jih odlikujejo inovativne funkcije in lastnosti in hkrati na trge že pošiljamo nove inovativne aparate iz Gorenja, kot je kuhališče IQcook s tehnologijo parnega kuhanja.«

Gorenjeva pečica HomeCHEF in sušilnik perila s toplotno črpalko med najboljšimi inovacijami leta

Nagrajena Gorenjeva izdelka, ki ju odlikujejo vrhunska tehnologija, okolju prijazno delovanje in prepoznavno oblikovanje, sta v prodaji že dobro leto in sta zaradi svojih izjemnih lastnosti ter uporabniku prijaznega upravljanja tudi med kupci pozitivno sprejeta. Pečica HomeCHEF, ki je bila v Nemčiji nagrajena z nagrado Plus X, posebno priznanje pa ji je podelila tudi mednarodna žirija prestižne oblikovalske nagrade red dot, prepriča s svojim inovativnim elektronskim upravljanjem na dotik, visoko energijsko učinkovit sušilnik perila pa z inovativno senzorsko tehnologijo ter številnimi samodejnimi funkcijami za vrhunsko nego perila. Oba izdelka sta namenjena najzahtevnejšim uporabnikom.

Nagrade GZS za najboljše inovacije predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Letos je na natečaju za najboljše inovacije sodelovalo 230 inovacijskih projektov in 736 inovatorjev. GZS je nagradila najboljše med njimi in v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju podelila sedem zlatih, 28 srebrnih in šest bronastih priznanj ter štiri diplome.