Arhiv novic

E Hënë, 7. Nëntor 2011, Ljubljana

Oblikovanje v druženju z Gorenjem

Oblikovanje v druženju z Gorenjem

V nedeljo, 6. novembra 2011, se je v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na gradu Fužine v Ljubljani odvila delavnica za otroke pod pokroviteljstvom Gorenja. Gre za nadaljevanje delavnice izdelave keramičnih modelčkov za peko piškotov, ki se je v okviru razstave odvila 23. oktobra 2011. Na tokratni delavnici so otroci svoje, z glazuro in žganjem obdelane modelčke prevzeli in odnesli domov, pred tem pa so jih preizkusili v peki piškotov v pečici Simplicity.

Peko piškotov je vodila slaščičarka Jerneja Zlatar iz Gorenje Gostinstva, ki je tokratni pokrovitelj delavnice. Otroci so piškote oblikovali tudi v družbi s kiparko in oblikovalko Nives Kraševec iz podjetja Gorenje Design studio. Piškote so oblikovali in pekli tudi kar tako in jih pri tem krasili s sladkimi čokoladnimi in pisanimi okraski, z oreščki, kokosovo moko, čokolado, marmelado ...

Razstava Oblikovanje republike, ki je postavljena v MAO, predstavlja presežke v polju arhitekture, oblikovanja in fotografije v Sloveniji v obdobju med leti 1991–2011, na ogled pa bo postavljena do 20. novembra 2011. Na razstavi je med prelomnimi izdelki slovenskega oblikovanja iz preteklih dvajsetih let, na ogled postavljen tudi Gorenjev pralni stroj Simple&Logical, ki ga je slovenska oblikovalska stroka pred kratkim, v sklopu prireditve Mesec oblikovanja 14. oktobra 2011, z nagrado Brezčasno slovensko oblikovanje, tudi uradno uvrstila med kultne izdelke slovenskega oblikovanja.

Pečice Gorenje Simplicity

Manj odločanja, več kulinarične odličnosti

Pečice Gorenje Simplicity boste znali uporabljati, četudi ste popolni začetnik. Z enim samim obratom ergonomsko oblikovanega gumba izberete prednastavljeni program, UseLogic® tehnologija pa poskrbi za vse ostalo. Brez zamudnega preučevanja zahtevnih navodil in dodatnega odločanja.

Multifunkcijske pečice Gorenje Simplicity imajo 60 l uporabne prostornine in možnost peke na treh nivojih hkrati. Inovativno zasnovana in patentno zaščitena tehnologija HomeMADE z izjemno obliko notranjosti pečice z obokanim stropom in zaobljenimi stranicami ter premišljeno nivojsko namestitvijo grel PerfectGril preverjeno zagotavlja vrhunske rezultate pečenja.

Do 200 oC se po zaslugi funkcije FastPreheat segreje v le šestih minutah, zunanja stran vrat pa med samim procesom pečenja in po njem zahvaljujoč energijski učinkovitosti vrat CoolDoor ostanejo hladna in varna za dotike. Odlična izolacija vrat skupaj s posebnimi odbojnimi sloji na steklu povečuje zmogljivost pečice ob precej manjši porabi energije. Sicer pa steklena vrata omogočajo odličen vpogled v notranjost pečice, eleganten ergonomsko oblikovan ročaj iz poliranega aluminija pa ponuja varen in dober oprijem.

Linija Gorenje Simplicity je pisana na kožo sodobnemu uporabniku, ki se ne želi vedno znova odločati med številnimi programi in funkcijami, ampak želi kar se da na preprost način upravljati aparate v svojem domu. Z enim samim zasukom gumba lahko izbere prednastavljeni program, v simbolu prikazan na gumbu za upravljanje, napredna UseLogic® tehnologija pa poskrbi za vse ostalo.