Arhiv novic

E Mërkurë, 11. Maj 2011, London, Velika Britanija

Gorenjeva RETRO kolekcija dobitnica nagrade Get Connected

Gorenjeva RETRO kolekcija dobitnica nagrade Get Connected

V Veliki Britanji so strokovnjaki iz vrst industrije električnih aparatov Gorenjevo kolekcijo RETRO hladilnikov uvrstili med najboljše med najboljšimi (»best of the best«) v kategoriji hladilnikov ter kolekciji podelili nagrado Get Connected Product of the Year Award 2011. Nagrado podeljuje priznana britanska revija Get Connected Magazine.

Novo Gorenjevo kolekcijo retro hladilnikov, ki je prišla na tržišča konec leta 2009, so britanski kupci sprejeli široko odprtih rok. »Poleg prepoznavne oblike jo odlikuje širok nabor barv, vse od žareče malinovo rožnate do uglajene burgundsko rdeče. Okolju prijazno majhno porabo energije dosega z odlično izolacijo, tesnim zapiranjem vrat ter vrhunskim hladilnim elektronskim sistemom, s katerim dosega A++ energijski razred. Odlično kakovost potrjuje tudi petletna garancija,« je izbor komentirala žirija. Žirijo, ki je Gorenjevo retro kolekcijo uvrstila med 'best of the best' v tesni konkurenci na trgu v kategoriji hlajenje, je sestavljala skupina neodvisnih strokovnjakov za elektrotehniko.

Ruth Ferguson, vodja marketinga v podjetju Gorenje UK pravi, da je »velika čast in pomemben dosežek, da je Gorenjeva kolekcija retro hladilnikov nagrajena z ugledno in prepoznavno  nagrado Get Connected Product of the Year Award 2011. Ta dosežek pa je še toliko bolj impresiven, ker so to nagrado s svojimi glasovi podelili prav strokovnjaki za elektrotehniko. Retro kolekcija s to nagrado dokazuje svojo popularnost, prepoznavno kakovost, všečen dizajn, funkcionalnost, učinkovitost in vrhunsko hladilno tehnologijo. Je vsekakor eden izmed draguljev na Gorenjevi kroni.« 

Get Connected Magazine podeljuje nagrado Get Connected Product of the Year Award že sedmo leto. Gorenje jo je letos prejelo tretjič. Prvič leta 2006 za kolekcijo Gorenje Pininfarina, leta 2010 pa za pečico Gorenje Pure. Get Connected Magazine je najvplivnejša revija za profesionalce s področja panoge električnih aparatov v Veliki Britaniji.

Retro kolekcija iz Gorenja. Chic, Vintage ali Funky.

Že več kot desetletje priljubljeni Old Timer hladilno-zamrzovalni aparati iz Gorenja se od konca leta 2009 predstavljajo v prenovljeni podobi in novih barvah ter imajo skladno z najnovejšimi trendi tudi novo, modno ime: GORENJE RETRO KOLEKCIJA. Obliko preteklosti so v Gorenju nadgradili s tehnologijo prihodnosti ter dodali pridih trendovske drznosti v pestri paleti novih barv, ki jih zapovedujejo tudi modni poznavalci. Sodobni potrošniki si v svojem domu namreč želijo več individualizma in več drznih, živahnih, razigranih in poživljajočih barv. Tako je nastala nova, mavrično barvita retro kolekcija varčnih in okolju prijaznih hladnih lepotcev v treh različnih slogih Chic, Vintage in Funky, ki očarajo vsak po svoje.

Vsakega izmed slogov zaznamujejo posebej izbrane barve in različni modeli kombinacije hladilnega in zamrzovalnega dela. Namenjeni so kupcem z izbranim okusom, ki si v kuhinjo drznejo vnesti svoj slog in način življenja. Novo kolekcijo so v Gorenju oblikovali ob okrogli obletnici hladilno-zamrzovalnega aparata, ki je bil kot Old Timer prvič lansiran na trge leta 1999 in se je izkazal za pravo prodajno uspešnico. Najbolj priljubljen model je kultni enovratni retro hladilnik s posebnim nizkotemperaturnim prekatom, med barvami pa sta doslej kupce najbolj očarali bordo rdeča in bež. Pred nekaj leti so dizajn hladilnika osvežili z novim ročajem, ker pa je med kupci še vedno izjemno priljubljen, so se v Gorenju sedaj odločili razširiti tudi barvno paleto.