Arhiv novic

E Martë, 28. Shtator 2010

Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid

Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid

Inovativna kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid

Dotik svetlobe v vaši kuhinji

Karim Rashid, svetovna zvezda industrijskega oblikovanja je z Gorenjem oblikoval kolekcijo aparatov, ki predstavlja minimalistično fuzijo funkcionalnosti, interaktivnosti in čistosti.  Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid je prva kolekcija na trgu, pri kateri lahko uporabnik sam spreminja barvo zunanjosti aparatov. Popolnoma preprosto, z enim samim nežnim dotikom.

Tako je oblikovalec, kot sam pravi, uresničil svojo dolgoletno željo po oblikovanju preprostih, vsakodnevnih predmetov, kot so gospodinjski aparati. “Imenitno je združiti svojo domišljijo z napredno tehnologijo ter ustvariti vrhunsko kolekcijo aparatov, ki predstavlja nepozabno izkušnjo za vse čute,”  pravi Karim Rashid, Gorenje pa je tako prvo v panogi gospodinjskih aparatov, ki je ponudilo rešitev, s katero lahko uporabnik sam spreminja barvo zunanjosti pečice ali kuhinjske nape.

Kolekcijo Gorenje designed by Karim Rashid, sestavljajo vgradna pečica s tehnologijo HomeMADE, sodobno oblikovana napa ter indukcijsko kuhališče v beli barvi z edinstveno grafiko. Osrednji dekorativni element kolekcije predstavlja inovativna vertikalna svetlobna LED linija vzdolž nape in vrat pečice.

Karim Rashid, svetovna oblikovalska ikona, rožnato barvo definira kot novo črno. Integrira jo v večino svojih izdelkov in ambientov, vidno vlogo ima rožnata tudi v izgledu top kolekcije, ki jo je oblikoval za Gorenje. Z inovativno tehnologijo MoodLite barve oživijo in spreminjajo prostor, ki se tako prilagaja uporabniku.

Dotik svetlobe. Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid, ki v prostor vnaša svetlobo in barve, je že na voljo slovenskim kupcem. Sestavljajo jo vgradna pečica s tehnologijo HomeMADE, sodobno oblikovana napa ter indukcijsko kuhališče v beli barvi z edinstveno grafiko.

Igrajte se z barvami

Barvo LED osvetlitve je s pomočjo inovativne tehnologije MoodLite, razvite v Gorenju,  z enim samim dotikom mogoče spremeniti v enega od sedmih prednastavljenih barvnih odtenkov. Tako s svetlobo ustvarimo posebno vzdušje, prilagojeno ambientu ali trenutnemu počutju. In navsezadnje svojemu življenjskemu slogu. Inovativno zasnovana kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid, ki prostor razvaja s svetlobo, nagovarja predvsem zahtevnejše kupce, ki cenijo vrhunski dizajn in brezčasno lepoto.

Barvo LED osvetlitve je s pomočjo inovativne tehnologije MoodLite, razvite v Gorenju,  z enim samim dotikom mogoče spremeniti v enega od sedmih prednastavljenih barvnih odtenkov.

Vgradna pečica BO87KR. Inovativna oblika notranjosti pečice HomeMADE z obokanim stropom in zaobljenimi stranicami ter premišljeno namestitvijo grel preverjeno zagotavlja vrhunske rezultate pečenja. Tudi sicer je priprava jedi v novih pečicah igra, ustvarjanje na dotik, ki ne spodleti. Barvna svetloba vedno v odtenku, ki odraža vaše trenutno razpoloženje, pa ponuja posebno izkušnjo za vse čute.

Tehnologija MoodLite ne ustvarja le svetlobne barvne kulise v izbranem barvnem odtenku, ampak od vklopu omogoči vpogled v notranjost pečoice,  z rdečo nianso pa opozori na visoko temperaturo pečice. Novo generacijo pečic odlikujejo številne patentirane inovacije, sinergija oblike in funkcije pa ustvarja novo dimenzijo, ki jo nadgrajuje prepoznavno drugačna grafika. Mehka, zapeljiva, opazno drugačna.

Kuhanje na novem indukcijskem kuhališču IT641KR v zapeljivi beli barvi je užitek. Presenetljivo preprosto. In usodno privlačno. Zanimiv grafični vzorec zapelje čute ter diskretno in nevsiljivo, a prepričljivo pooseblja čutni minimalizem, tako značilen za kreacije oblikovalca Karima Rashida. Da bo ustvarjanje v kuhinji še prijetnejše, pa poskrbi sodobno oblikovana napa v kombinaciji aluminija in stekla, z minimalistično grafiko in različnimi možnostmi LED osvetlitve, ki prepričljivo zarisuje nove smeri sodobnega oblikovanja v kuhinji. To je napa, ki lovi poglede. Čisto tiho. Vedno znova in znova. Tudi vašega.

Karim Rashid je svetovna oblikovalska ikona.  Industrijski oblikovalec, dobitnik mnogih nagrad, ki je sodeloval že v več sto projektih po vsem svetu. Izjemno produktiven oblikovalec in neizpodbiten kralj barv sodi med najsvetlejše zvezde v svetu industrijskega dizajna, prihaja pa iz New Yorka, kjer svoje znanje in talent uporablja na številnih področjih, kot pohištvo, arhitektura, razsvetljava, jedilni pribor itd. – odslej pa tudi gospodinjski aparati. Sodeloval je z nekaterimi največjimi svetovnimi blagovnimi znamkami, kot Kenzo, Alessi, Prada, Artemide, Audi, Cappellini, Carolina Herrera, Edra, Egizia, Estee Lauder, Foscarini, Giorgio Armani, Magis, Sony, Swarovski, Toyota, Veuve Clicquot, Zanotta … Karim Rashid se lahko pohvali z več kot 3000 dizajni v proizvodnji in več kot 300 nagradami  – med njimi tudi Sleep05 za prenovo hotela Semiramis v Atenah. Karim je tudi večkratni dobitnik nagrad Red Dot Award, Chicago Athenaeum Good Design Award, I.D. Magazine Annual Design Review, ter IDSA Industrial Design Excellence Award. Je prejemnik častnih doktoratov na fakultetah Ontario College of Art & Design ter Corcoran College of Art & Design. Leta 2007 je bila na inštitutu Instituto Tomie Ohtake v Sao Paolu, v Braziliji, postavljena doslej največja retrospektiva Karimovega dela. Karim pogosto gostuje kot predavatelj na univerzah in konferencah po vsem svetu in tako širi svoje prepričanje o pomenu dizajna v vsakodnevnem življenju. www.karimrashid.com