Arhiv novic

E Mërkurë, 10. Shkurt 2010, Velenje

Novi vlažilec zraka z ionizatorjem

Novi vlažilec zraka z ionizatorjem

Vaš dom spremeni v sproščujočo oazo

Imate izsušeno grlo, hripav glas, zamašen nos ali pekoče oči? Je v prostoru suh zrak? Predstavljamo rešitev za vaše težave - novi vlažilec zraka z ionizatorjem Gorenje H30DV, ki bo poskrbel za dovolj vlage v prostoru, s svojo trendovsko obliko in belo vijolično barvno kombinacijo pa bo kot modni dodatek popestril vaše stanovanje ali pisarno.

Ionizator zraka za bolj kakovostno bivanje

Novi vlažilec zraka odlikujeta poseben antibakterijski filter in ionizator, ki še dodatno izboljša zrak, saj s sproščanjem negativnih ionov v zrak vzpostavlja ponovno ravnovesje pozitivnih in negativnih ionov, ki je v zaprtih prostorih, kjer se na sintetičnih materialih, televizijskih in računalniških ekranih ter drugih napravah statična elektrika, ki privlači negativne ione. S tem se zmanjšuje količina le-teh v zraku in povečuje število pozitivnih ionov, kar ustvarja neke vrste energetsko neravnovesje, ki ima številne negativne vplive na zdravje.

Suh zrak v prostoru vzrok številnih težav

Idealna relativna zračna vlaga v prostoru naj bi bila od 40 do 60-odstotna. V ogrevanih in zaprtih prostorih se, predvsem v zimskem času, zrak zelo izsuši, govorimo pa tudi o »slabem« zraku, zato je priporočljivo pogosto zračenje prostorov ter nadzorovanje temperature in vlažnosti zraka. Lahko pa to prepustite Gorenjevemu vlažilcu zraka, ki sam nadzoruje raven relativne vlažnosti v prostoru.SmartControl funkcija omogoča, da se samodejno vklopi, ko zazna, da je zrak suh, in izklopi, ko doseže želeno vlažnost. Uporaba vlažilcev zraka prežene zimsko utrujenost, izčrpanost in pripomore k boljši koncentraciji. Predvsem pa vaš dom spremeni v sproščujočo oazo dobrega počutja.

Ultrazvočno delovanje

Novi vlažilec zraka Gorenje H30DV, ki deluje z močjo 130 W, lahko dnevno v blagodejno, meglico spremeni od 5 do 10 l vode, ki jo natočimo v poseben rezervoar s kapaciteto 3 l. Deluje tako, da vodo v rezervoarju z ultrazvočno tehnologijo UltraSonic spreminja v paro, ki jo skozi posebno režo sprošča v prostor. Meglica, ki nastane, je zelo podobna naravni meglici. Zrak iz vlažilnika je nekoliko segret, vendar se z razdaljo hladi. Gorenjev vlažilec zraka ima kakovostno vodno posodo in zamenljive elektrode, zato se ponaša tudi z dolgo življenjsko dobo. Nova tehnologija SmartControl omogoča tudi večstopenjsko nastavitev intenzivnosti delovanja, časovno funkcijo in SleepMode funkcijo, pri kateri se izklopi LED prikazovalnik, ki sicer omogoča preglednost nad delovanjem, aparat pa deluje s srednjo močjo. Po želji lahko nastavimo tudi samodejni izklop. 
Vaš novi sobni dodatek je energijsko varčen, deluje tiho in je zaradi svoje priročne majhnosti primeren za postavitev kjerkoli v vašem poslovnem okolju, še toliko bolj pa v zavetju vašega doma; v spalnici, dnevni sobi, še posebej pa je priporočljiv za otroške sobe. Primeren je za prostor v skupni površini 25 do 30 m2.