Arhiv novic

E Hënë, 4. Janar 2010, Oberhof, Nemčija

Druga zmaga Majdičeve na novoletni turneji

Druga zmaga Majdičeve na novoletni turneji

Petra Majdič, naša najboljša smučarska tekačica, je na novoletni turneji v nemškem Oberhofu v treh dneh osvojila dve zmagi in s tem novo leto 2010 začela sanjsko.

Na prvi tekmi novoletne tekaške turneje je na prvi letošnji dan zmagala v prologu, dan za tem je zaradi slabše pripravljenih smuči in spremembe temperatur osvojila na 10 km deseto mesto, včeraj, v nedeljo, 3. januarja, pa se je na sprintu v klasični tehniki veselila že svoje 19. zmage v karieri.

"Fantastično, vsem skupaj se nam kar smeji. Včeraj smo si voščili srečno in uspešno in tako se je leto tudi začelo. Servis je opravil izjemno delo, imela sem res ene najboljših smuči, kar sem tudi taktično izkoristila," je po prvi zmagi v prostem slogu minuli petek zadovoljno dejala Petra Majdič.

Dan za tem je bilo v slovenskem taboru razpoloženje slabše, saj so Petro konec prvega kroga na zasledovanju v prosti tehniki začele tekmice dohajati. Zaradi težav z oprijemom smuči je bila vedno počasnejša in zato tekmo zaključila na desetem mestu.

Včeraj pa je bila v Oberhofu na sporedu "njena" disciplina, sprint v klasičnem koraku, kjer je bila znova nepremagljiva. "Dokazala sem, da še vedno lahko zmagam v klasičnem sprintu. Kar mi ni uspelo v Kuusamu in na Rogli, mi je v Oberhofu. Tudi na olimpijskih v Vancouvru bo sprint v klasiki, zato je pomembno, da sem si vrnila samozavest. Serviserji so tokrat poskrbeli za zelo hitre smuči," je razlagala Majdičeva, ki je zmagala pred prvo favoritinjo za skupno zmago na turneji Justyno Kowalczyk.