Arhiv novic

E Enjte, 5. Nëntor 2009, Velenje

Nordijci pred novo sezono

V Velenju se je v prostorih Gorenja, generalnega sponzorja nordijskih disciplin, 5. novembra odvijala novinarska konferenca pred začetkom nove, olimpijske sezone. Prisotni so bili skakalci in skakalka, kombinatorec, ženska tekaška ekipa pa se je v živo javila z Norveške.

Poslovni direktor nordijcev Primož Ulaga na začetku nove sezone optimistično:"Pred začetkom sezone je bilo nekaj strahu glede financ zaradi trenutne krize. Kljub razmeram ni prišlo do odpovedi nobene pogodbe sponzorjev, poleg tega pa se je pridobilo še nekaj novih. Proračun za nordijske discipline se je zmanjšal le minimalno, letošnji stroški pa naj bi znašali okoli 2,4 milijona evrov."

Iz norveškega Sjusjoena se je v živo javil glavni trener A reprezentance v smučarskih tekih Ivan Hudač in pohvalil pogoje za treninge na severu. Na pripravah je trenutno četverica deklet - Vesna FabjanKatja VišnarBarbara Jezeršek in Petra Majdič. Slednja je dejala, da od prihajajoče sezone, tako kot ostala dekleta pričakuje veliko, največji izziv pa bodo zagotovo Olimpijske igre v Vancouvru. Le-tem je bilo in še bo podrejeno mnogo stvari, delalo pa naj bi se zelo dobro, tako da vrhunski rezultati ne bi smeli izostati.

Matjaž Zupan, glavni trener skakalcev, je dejal, da so imeli od zadnjih poletnih tekem še kar nekaj časa za priprave. Veliko so delali na moči in eksplozivnosti, kvaliteta skokov se dviga. Načrt za prihodnost je čim bolj razširiti ekipo in se v čim večjem številu udeleževati tekem svetovnega pokala. 

S pripravami v preteklih tednih sta zadovoljna tudi Matjaž Triplat, glavni trener ženske reprezentance, ter skakalka Eva Logar. Na prve tekme in na več sreče z vremenom na treningih pa že težko čakajo tudi kombinatorci pod vodstvomPrimoža Triplata.

www.sloski.si/nordijska-kombinacija