Arhiv novic

E Hënë, 5. Tetor 2009, Ljubljana

Blagovna znamka Gorenje je znamka zaupanja

Blagovna znamka Gorenje je znamka zaupanja
V Ljubljani so podelili nagrade podjetjem, katerih blagovne znamke so med slovenskimi potrošniki najbolj priljubljene. Zmagovalce v 39 različnih kategorijah so izbrali z raziskavo Trusted Brand, ki jo po vsej Evropi že več let izvaja revija Reader's Digest, v Sloveniji pa so jo tokrat izvedli tretjič.

Tudi letos podelili nagrade Trusted Brand najbolj priljubljenim blagovnim znamkam

V  kategoriji  gospodinjskih aparatov je zmagala blagovna znamka Gorenje, ki je že vsa tri leta, odkar poteka raziskava, na vrhu. Tudi letos prepričljivo, saj ji je zaupanje izkazalo kar 72,8 % vseh anketiranih oseb. Tako visok odstotek zaupanja Gorenje uvršča v sam vrh blagovnih znamk, ki so dobile največ glasov med vsemi blagovnimi znamkami v Sloveniji nasploh, in potrjuje, da blagovna znamka Gorenje ostaja vodilna nacionalna blagovna znamka.

»Nagrada Trusted Brand potrjuje, da blagovna znamka Gorenje uživa veliko zaupanje v očeh potrošnikov. Gorenje je bila in še vedno je ugledna blagovna znamka, ki jo izgrajujemo že 60 let. Njen uspeh in priljubljenost pri potrošnikih pa potrjuje tudi dejstvo, da smo kljub krizi v tem letu na večini trgov uspeli povečati tržne deleže,« je ob prevzemu nagrade dejala Mirjana Dimc Perko, članica uprave Gorenja.

Gorenje je podjetje z ambiciozno vizijo, ki nenehno vlaga v prenovo tehnoloških postopkov vseh proizvodnih programov in na tržišča uvaja nove generacije tehnološko naprednih, inovativnih, okolju prijaznih aparatov, ki jih že na prvi pogled odlikuje prepoznaven dizajn. Svoje novosti in inovacije so pred kratkim postavili na ogled na mednarodnem sejmu IFA v Berlinu, pravkar pa na trge uvajajo novo linijo Gorenje Simplicity, ki jo odlikuje preprosta raba preko enega samega logičnega gumba in je kot pisana na kožo sodobnemu potrošniku.

Trusted Brand je ena največjih evropskih raziskav o odnosu potrošnikov do izdelkov in storitev široke potrošnje, ki poteka že v 15 državah. V Sloveniji jo je izvedel neodvisni inštitut za raziskavo medijev Mediana. Ključni namen raziskave je odkriti, katerim blagovnim znamkam evropski potrošniki najbolj zaupajo in kako ocenjujejo znamke po posameznih izdelčnih kategorijah. Pri ocenjevanju izdelkov in storitev sta najbolj pomembna dva kriterija: kakovost in osebna izkušnja potrošnikov.
V tujini raziskava poteka že deveto leto, pri nas so jo tokrat izvedli tretjič. Vprašalnik ostaja vsa leta enak, saj tako omogoča primerjave, kako se spreminja zaupanje potrošnikov do določenih blagovnih znamk. Raziskava omogoča tudi medkulturne primerjave, saj je 20 izdelčnih skupin skupnih vseh sodelujočim državam, preostale pa so izbrane lokalno.
V Sloveniji so tako iskali najbolj priljubljene blagovne znamke v 39 kategorijah, od avtomobilov, mobilne telefonije, kozmetike, zdravil ter drugih izdelkov in storitev, do kategorije gospodinjskih aparatov, v kateri tudi letos največ zaupanja med vsemi konkurenčnimi blagovnimi znamkami uživa BZ Gorenje.