Arhiv novic

E Diel, 6. Shtator 2009

Tudi danes živahen sejemski utrip na IFI

Tudi danes živahen sejemski utrip na IFI

Razstavni prostor Gorenja je danes obiskal slovenski veleposlanik v Nemčiji Mitja Drobnič, ki ga je impresionirala imenitna predstavitev Gorenja ter številne razstavljene novosti in inovacije, s katerimi Gorenje kljubuje krizi in utrjuje svoje mesto med največjimi proizvajalci aparatov za dom.

Gorenje gostilo Mitjo Drobniča, veleposlanika RS v Nemčiji

Ob obisku sejemskega prostora Gorenja je veleposlanik RS v Nemčiji Mitja Drobnič izrazil navdušenje nad uspešnim poslovanjem Gorenja v Nemčiji. »V izjemno veselje mi je, da je Gorenje kot slovenski paradni konj že vrsto let uspešno na tako zahtevnem trgu, kot je nemški, in da mu uspe prodajati pod lastno blagovno znamko. Ko predstavljam Slovenijo v Nemčiji, z vidika inovativnosti in podjetnosti ter poslovne uspešnosti s ponosom vedno omenim tudi Gorenje. To, da je Gorenje tako dolgo prisotno v Nemčiji in svojo pozicijo samo še utrjuje, nedvomno veliko pripomore tudi k promociji Slovenije v tem delu Evrope,« je izjavil ob današnjem obisku sejemskega prostora Gorenja.

Sejem IFA, ki velja za poslovni dogodek leta v panogi zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov, je hkrati tudi priložnost za utrjevanje dolgoletnih poslovnih partnerstev, predvsem pa poligon za sklepanje novih. Tudi v Gorenju so izjemno zadovoljni z doslej sklenjenimi dogovori. »Sejemski posli v primerjavi z lani namreč kar za 50 odstotkov presegajo izkupiček prvih sejemskih dni. Z impresivno predstavitvijo na IFI hkrati tudi utrjujemo svoj položaj na trgu in začrtano pot v dizajn usmerjenega ustvarjalca izdelkov za dom,« je po prvih treh intenzivnih sejemskih dneh izjavil gostitelj Klemen Prešeren, direktor Gorenje Nemčija.

Nemški trg je kot največji posamični evropski trg izjemnega pomena za Gorenje. Kupna moč, stabilnost potrošnje ter število gospodinjstev in prebivalcev uvrščajo Nemčijo med ključne evropske trge, na katerih se Gorenje dokazuje s svojo prisotnostjo. Izredno zahtevno in konkurenčno okolje, močna in inovativna domača podjetja pa predstavljajo za Gorenje tudi velik izziv, ki zahteva nenehno vlaganje v razvoj novih proizvodov ter novih trženjskih prijemov.