Arhiv novic

E Hënë, 1. Qershor 2009

Brezplačna elektrika za kupce Gorenjevih aparatov

Brezplačna elektrika za kupce Gorenjevih aparatov

Ob vsakem nakupu Gorenjevega velikega gospodinjskega aparata 500 kWh brezplačne elektrike

Gorenje v mesecu juniju začenja z akcijo, v kateri v sodelovanju s ponudnikom električne energije GEN-I svojim kupcem ob nakupu izbranih energijsko varčnih gospodinjskih aparatov podarjajo po 500 kWh brezplačne električne energije. Akcija velja za velike gospodinjske aparate,  podarjena energija pa zadostuje za kar dve leti brezplačnega delovanja kupljenega velikega gospodinjskega aparata. S to akcijo želijo v Gorenju poudariti pomen varovanja okolja z uporabo aparatov iz varčnejših energijskih razredov, z dodanim darilom pa potrošnikom pomagajo,  da se investicija v nov, energijsko varčnejši aparat čim prej povrne. Akcija traja od 1. junija do predvidoma 31. julija 2009.

»Varovanje okolja v Gorenju ni zgolj dolžnost in zakonsko določena obveza. V okolju prijazne tehnologije smo pri nas vedno vlagali več, kot je od nas zahtevala zakonodaja, saj se zavedamo, da je pot okoljske odgovornosti edina prava pot, hkrati pa tudi pot doseganja konkurenčne prednosti in vir novih poslovnih priložnosti. Akcija Gorenja s podjetjem GEN-I je predvsem v pomoč potrošnikom pri investiciji v varčnejše gospodinjstvo, hkrati pa tudi dobrodošel opomnik za vsakega izmed nas, da z varčnim ravnanjem z energetskimi viri lahko doprinesemo k zmanjšanju CO2 emisij in tako k ohranjanju našega okolja,« je ob pričetku akcije dejala  mag. Vilma Fece, direktorica za varstvo okolja ter zdravo in varno delo v Gorenju.

Tokrat so se v Gorenju odločili za sodelovanje s ponudnikom električne energije GEN-I, ki od sredine letošnjega marca tudi malim uporabnikom oziroma gospodinjstvom zagotavlja trenutno najugodnejšo ceno elektrike na slovenskem trgu. V okviru akcije vsakemu kupcu Gorenjevega velikega gospodinjskega aparata podarijo toliko električne energije, kolikor jo kupljeni aparat povprečno porabi v dveh letih. 500 kWh brezplačne električne energije je primerljivo tudi s količino električne energije, ki jo porabi povprečno slovensko gospodinjstvo v mesecu in pol.

Za pridobitev brezplačne energije kupec pošlje kopijo računa na sedež Gorenja, Gorenje pa nato kupca obvesti o nadaljnjih korakih in mu pošlje poseben obrazec za morebitno  zamenjavo dobavitelja električne energije, v kolikor GEN-I še ni njegov dobavitelj.

V Gorenju so ob tej priložnosti tudi predstavili problematiko energijsko potratnih aparatov. V evropskih gospodinjstvih je namreč še vedno v rabi več kot 188 milijonov aparatov, starejših od 10 let. Če bi jih zamenjali z novimi, varčnejšimi aparati, bi letno prihranili toliko električne energije, kolikor je letna proizvodnja 12 termoelektrarn. Aparati iz energijskih razredov A in A+  ter A++ lahko prihranijo tudi 25 odstotkov in več energije v primerjavi z aparati nižjih energijskih razredov. Domala vsi Gorenjevi aparati sodijo v varčne razrede A, A+ in A++, v trgovinah pa so ti aparati še dodatno označeni z Gorenje Eco Care zeleno nalepko, ki še poudarja njihovo okolju prijazno in energijsko učinkovito delovanje ter kupce opozarja na pomembnost varovanja okolja.