Arhiv novic

E Mërkurë, 13. Maj 2009, Milano

Mrs. Dalloway lomila srca na Milanskem tednu oblikovanja

Mrs. Dalloway lomila srca na Milanskem tednu oblikovanja

Vroča novost iz Gorenja

Milanska svetovna premiera mini kuhalnika Mrs. Dalloway, ki ga je za Gorenje zasnovala slovenska oblikovalka Nika Zupanc, je izjemno uspela. Nika Zupanc je bila letos kot prvo slovensko ime s svojo samostojno razstavo gostja milanskega Superstudia Piu v znameniti Zoni Tortoni. Njena predstavitev je bila več kot uspešna, obiskovalce in predstavnike nekaterih najbolj priznanih svetovnih medijev pa je med drugimi razstavljenimi predmeti očaral tudi mini indukcijski kuhalnik Mrs. Dalloway iz Gorenja.
  

V preobleki novih tehnologij in dizajna gospodinjski pripomočki niso več zgolj aparati, ampak ekskluzivni modni dodatki, kakršen je tudi mini indukcijski kuhalnik Mrs Dalloway iz Gorenja, ki ga je oblikovala Nika Zupanc. V Milanu je bil predstavljen prototip, seveda pa v Gorenju razmišljajo tudi o serijski proizvodnji izdelka.

Nika Zupanc se je na milanskem tednu oblikovanja predstavila z razstavo I will buy flowers myself, na kateri je v sočni zbirki strastnih premičnin na ogled postavila tudi mini kuhalnik Mrs. dalloway, ki je navdušil predvsem s svojo nenavadno obliko, zaradi katere bolj kot na kuhinjski pripomoček spominja na kultni modni dodatek.

Po besedah oblikovalke Nike Zupanc je celotna razstava bila deležna izjemne pozornosti:
»Milano je pravzaprav presegel moja pričakovanja. Odziv nad samo razstavo ter vhodno instalacijo je bil izjemen. Še pred samim odprtjem se je nad njo navdušilo kar nekaj ključnih imen sodobnega oblikovanja, veliko zanimanja pa so takoj ob odprtju pokazali tudi novinarji, arhitekti, oblikovalci ter predstavniki galerij in trgovin. Pohvale je pozela celotna razstava, zagotovo pa sta izstopali  instalacija The Doll house ter mini kuhalnik  Mrs. Dalloway - slednji je sploh lomil srce obiskovalcev, ki sta že po svoji naravi ‚out of the box‘ glede na sam koncept celotnega muzeja za sodobno oblikovanje Superstudiu Piu. Seveda pa je bilo za tako uspešno  predstavitev mojega dela v Milanu odlično tudi to, da sta dva izdelka z mojim podpisom zelo uspešno predstavili tudi globalni superznamki, Moooi in Moroso.“

Milanski teden oblikovanja velja za enega najpomembnejših tovrstnih dogodkov, po oceni organizatorjev si  ga je ogledalo več kot 25.000 obiskovalcev z vsega sveta. Zato je za Gorenje, kot inovativnega, v oblikovanje usmerjenega ustvarjalca izdelkov za dom, predstavitev v Milanu v družbi oblikovalke Nike Zupanc toliko bolj pomembna.