Arhiv novic

E Premte, 26. Shtator 2008, Ljubljana

Gorenje praznuje z Lučko

Gorenje praznuje z Lučko

Sladoledna Lučka Ljubljanskih mlekarn je v zadnjih 50 letih doživela veliko sprememb - prihajala so bolj ali manj topla poletja, nekajkrat je spremenila tudi svojo zunanjo podobo, a v svojem bistvu ostala enako sladka in vse bolj priljubljena med ljubitelji sladoleda. Prav slednji so bili to poletje, ko je Lučka praznovala svoj 50. rojstni dan, deležni številnih sladkih presenečenj, nekateri med njimi pa so bili še posebej nagrajeni. Lučkinemu praznovanju se je namreč pridružilo tudi Gorenje, ki je za Lučkine nagrajence prispevalo pet hladilnikov Oldtimer z motivom Lučke, za vsako desetletje po enega.

Sladka zabava z Lučkami tudi v Razstavno prodajnem salonu Gorenje v Ljubljani

Praznovanje se je pričelo z veliko tradicionalno zabavo “Lučka - sladkih 50 let“ v mesecu maju na letnem telovadišcu Ilirija v ljubljanskem parku Tivoli in se zaključilo s “Sladko zabavo z Lučkami“ v Gorenjevem salonu v Ljubljani, kjer so domovali tudi hladilniki Old Timer Lučka iz Gorenja vse dokler niso dobili novih lastnikov v nagradni igri Sladoledni trenutki ob 50. rojstnem dnevu Lučke iz Ljubljanskih mlekarn.

Sladka zabava z Lučkami za zaključek 3-mesečnega praznovanja

Na Sladko zabavo z Lučkami so bili povabljeni številni ljubitelji sladoledne Lučke in tudi vse Lučke, ki so sodelovale v natečaju Iščemo vse slovenske Lučke. Slednje so bile tudi rdeča nit celotnega dogajanja v Gorenjevem salonu: ob prihodu so se gostje posladkali s sladoledno Lučko, se nato spoznali z eno najstarejših pesmi o Lučki, ki jo je spesnil Srečko Kosovel, interpretirala pa jo je Lučka Cehovin, ki je bila vrsto let ravnateljica knjižnice Srečka Kosovela v Sežani.

Lučka je za svoj 50. rojstni dan dobila tudi svojo himno, ki jo je spesnil in prepeval “Čarovnik Grega“ (Grega Sulejmanović). V ritmu Lučkine pesmi so seveda najbolj uživali mlajši obiskovalci, ki so se po podelitvi zadnjih Old Timer Lučka hladilnikov iz Gorenja najbolj razveselili velike in sladke torte v obliki sladoledne Lučke s 50 svečkami, ki smo jih obiskovalci skupaj upihnili in si zaželeli, da bi Lučka svetila in sladkala naše poti še naprej.

Zagotovo bodo odslej vedno imele pri roki kakšno sladko Lučko tudi naše nagrajenke, ki so prejele hladilnike Gorenje z motivom Lučke. V nagradnih igrah ob praznovanju Lučkinih 50 let je bilo podeljenih pet simpatičnih hladilnikov z motivom Lučke, prejele pa so jih Mojca Govekar, Andreja Kovač, Mateja Novak, Eta Ferenc in Majda Stražar, ki je svoj hladilnik prejela v nagradni igri z revijo Obrazi.

V Sloveniji je vse več Lučk

Na natečaj Iščemo vse slovenske Lučke se je javilo 55 Lučk, vsaka s svojo posebno zgodbo o Lučki – tudi sladoledni, ki je v otroških letih zaznamovala mladost skorajda vsake izmed njih.

V letu 2007 je bilo ime Lučka med 100 najpogostejšimi imeni novorojenk. Petnajstim deklicam, ki so se rodile lani, se je samo od maja do septembra v letošnjem letu pridružilo že več kot 21 soimenjakinj. Tako smo samo v treh mesecih dobili kar eno tretjino vseh Lučk kot smo jih v šestletnem obdobju od leta 2001 do 2007. Morda je k temu pripomoglo tudi praznovanje 50. rojstnega dne sladoledne Lučke. Naj opozorimo, da neposredne povezave ni, vendar kdo si ne bi želel tako sladke punčke kot je sladka Lučka?