Arhiv novic

E Hënë, 5. Shkurt 2018

Gorenje podpornik slovenske kulinarike

Gorenje podpornik slovenske kulinarike

Najboljši slovenski chefi, kulinarični kritiki, strokovnjaki in pisci ter seveda gurmani so med 27. in 30. januarjem ponovno uživali na že tretjem Gourmet Cupu Ljubljana. Z zanimanjem so opazovali, okušali in poslušali vse, kar lahko Slovenija ponudi na področju kulinarike. Kot velik podpornik slovenskih chefov, kulinarike in presežkov je dogodek, kot generalni sponzor, s ponosom podprlo tudi Gorenje.

Uvod v Gourmet cup Ljubljana je otvorila sobotna Gorenje Gourmet Večerja na zajli, kjer je kuhal letošnji MasterChef sodniški trio. Bine Volčič, tudi ambasador Gorenja na slovenskem trgu, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek so v soju sveč na krvavški jeklenici dve uri razvajali brbončice skoraj 100 gostov z zimsko obarvanimi avtorskimi jedmi. Čudovit in doživet uvod je napovedal pravo kulinarično pravljico. To so na nedeljskem dogodku Gourmet na snegu nadaljevali vrhunski Michelinovi prigrizki in »speglan« sendvič.

Doživljajska večerja

Ponedeljek smo preživeli na Ljubljanskem gradu, kjer je potekala strokovno-izobraževalna konferenca pod vodstvom Ane Roš. Razpravi in okroglim mizam je z velikim zanimanjem prisluhnilo več kot 160 udeležencev. Vrhunec ponedeljka pa je bila doživljajska večerja, kjer so za kar 120 gostov usklajeno kuhali Ana Roš, Philip Rachinger, svež up svetovne kulinarike, in Luka Jezeršek. Nad kreacijami in okusi treh mojstrov so bili udeleženci preprosto navdušeni.

Vrhunsko z dobrodelnim

Zadnji dan na Krvavcu se je začel z z Argeta Exclusive zajtrkom mojstra Janeza Bratovža in nadaljeval s smučarskim tekmovanjem Audi Pokal Gourmet. Dan se je zaključil z bogato kulinarično ponudbo na smučišču, za katero so z vrhunskimi jedmi poskrbeli slovenski in italijanski chefi. Vsi chefi, ki so sodelovali na Gourmet Cup-u so se odrekli honorarju, saj so vsa zbrana sredstva namenili Zavodu Pod strehco, katerega osnovna dejavnost je dnevna priprava toplih obrokov in razdeljevanje hrane socialno ogroženim osebam. S skupnimi močmi smo zbrali sredstva za več kot 2.780 obrokov.

Gourmet Cup 2018 je z evforijo okusov, ustvarjalnostjo in s prijetnim vzdušjem navdušil slehernega obiskovalca. Ponosni smo, da smo tudi v Gorenju podprli in omogočili dogodek, ki predstavlja slovensko odličnost in presežke na področju kulinarike in le-to predstavlja tako domači kot tuji javnosti.