Arhiv novic

E Hënë, 5. Shtator 2016

Polni vitaminov v jesenske dni

Polni vitaminov v jesenske dni

Narava nas tudi jeseni razvaja z raznolikim svežim sadjem in zelenjavo, odličnim za pripravo zdravih in vitaminov polnih obrokov. Okusno sezonsko sadje in zelenjavo, polno vitaminov, mineralov in drugih zdravju koristnih snovi, najlažje in najhitreje pripravimo v zdravih, osvežilnih napitkih ali smoothiejih, ki so idealen obrok za vsak dan v prav vseh letnih časih.

Na prehodu iz poletja v jesen je izbira sadja še posebej pestra, saj  je na voljo številno poletno sadje, kot so lubenice, melone, breskve, marelice, borovnice in ostalo jagodičevje, razvajamo pa se lahko že z zgodnjimi jabolki, hruškami, slivami, jesenskimi figami ter številnim drugim sadjem, ki mu v smoothijih lahko primešamo svežo zelenjavo ali enega izmed najboljših rastlinskih virov beljakovin, oreščke, kar še popestri okus in hranilno vrednost napitka, nas napolni z energijo, naše telo pa s številnimi vitamini pripravil na zimo.

Za kar najbolj enostavno in hitro pripravo sadno zelenjavnih napitkov so poskrbeli v Gorenju s posebnim mešalnikom za smoothieje, s katerim bomo osvežilni napitek po svojem izboru pripravili z veseljem in pri tem porabili kar se da malo dragocenega časa. Natančno in preprosto upravljanje le z enim gumbom, XXL odprtina za sadje, velika kar 62 mm, zaradi katere rezanje sadja na drobno pred pripravo napitka ni potrebno, gumirane nogice, ki se čvrsto oprimejo podlage in nam mešalnika med njegovim delovanjem ni potrebno držati ter varnostno stikalo bodo poskrbeli, da bo priprava gurmanskega napitka iz svežega sezonskega sadja kar najbolj prijetna in preprosta. Inovativno, ostro in natančno rezilo iz nerjavnega jekla v kombinaciji z 250 W motorjem bo primerno zmlelo tudi oreščke in led, enostavno čiščenje pa nas bo še dodatno prepričalo za redno uporabo mešalnika, saj bomo rezilo le sprali pod curkom vode, vse nastavke pa lahko operemo tudi v pomivalnem stroju. Izjemni ljubitelji sadno zelenjavnih napitkov bodo navdušeni nad priloženo dodatno večnamensko posodo, pri kateri se pokrovček z odprtino za pitje spremeni iz mešalne posode v steklenico za na pot, tako da lahko sveže pripravljen smoothie vzamemo kamorkoli gremo, pa naj bo to služba, faks, fitnes ali sprehod, drugega pa postavimo v hladilnik, kjer nas bo razveselil, osvežil in napolnil z energijo ob prihodu domov. Material obeh posodic za pripravo osvežilnih napitkov ne vsebuje škodljivega bisfenola (BPA) in s tem še dodatno poskrbi za naše zdravje in dobro počutje.

Smoothie mešalnik iz Gorenja je narejen z namenom, da zakladnico vitaminov in mineralov pripravimo enostavno, z veseljem in le v nekaj trenutkih, jo vzamemo s seboj na pot ter tako maksimalno uživamo v zdravih, doma pripravljenih napitkih iz svežega sezonskega sadja in zelenjave.

Smoothie iz banane in blitve

Sestavine: 2 banani, 1 šop blitve in 200 ml vode