Arhiv novic

E Mërkurë, 20. Mars 2013, Velenje

V Gorenju gostili kulinarično tekmovanje Kuhnapato.si

V Gorenju gostili kulinarično tekmovanje Kuhnapato.si

Regijsko tekmovanje v lokalni kulinariki tokrat v Velenju

Včeraj so v prijetnem okolju velenjskega prodajnega studia Gorenje svoje kulinarično znanje v okviru tekmovanja Kuhnapato.si prikazale skupine osnovnošolcev širše Savinjske regije. Tako je včeraj dopoldne iz Gorenjevega salona dišalo daleč naokoli po Šaleški dolini.

Osnovnošolci Vojnika, Slovenskih Konjic, Mozirja in drugi, ki so kuhali na prenosnih indukcijskih kuhališčih Gorenje, so spet dokazali, da se nam za kuharski podmladek ni bati. V en glas so zagotovili, da jim je raziskovanje kulinaričnega področja, veščin in tradicionalnih okusov v veselje in da s tem nikakor ne bodo prenehali!

Strokovno žirijo so tokrat sestavljali: Anka Peljhan, predstavnica organizatorja, Sašo Zager, vodja restavracije Vile Herberstein, in Igor Stankovič, vodja kuhinje Vile Herberstein, ter Mitja Trafela, predstavnik gostitelja, podjetja Gorenje, ribič in poznavalec kulinarike z ribami, kajti letošnji osrednji poudarek tekmovanja je prav na pripravi jedi z ribami.

Odločili so, da v polfinale napredujejo naslednje tri skupine:

  • OŠ Vojnik, skupina: Vojčki, s krapovim golažem in proseno kašo s suhimi slivami
  • OŠ Mozirje, skupina: Mozirski kuharji, s postrvjo v timijanovi omaki in ajdovo kašo z jurčki
  • OŠ Pod Goro Slovenske Konjice, skupina: Konjiški mentolčki, s postrvjo v koruzni obleki in krompirjem z ohrovtom

Naslednje izvrstno kulinarično doživetje se obeta v prijetnem domačem okolju Gostilne Lectar ta petek, 22. marca, ob 10. uri, ko pri Lectarju pričakujejo 9 skupin gorenjske regije.