Arhiv novic

E Martë, 13. Mars 2012, Velenje

Gorenje HomeCHEF - pečica, polna znanja

Gorenje HomeCHEF - pečica, polna znanja

Tablični računalnik, kuharska knjiga in pečica v enem

Preprosto. Učinkovito. Inovativno. Vrhunska Gorenjeva pečica z edinstvenim načinom upravljanja HomeCHEF in izjemno učinkovitostjo prinaša v moderne kuhinje igrivost zabavne elektronike, s katero zlahka dosežemo vrhunske rezultate pečenja. Slikovito predstavljene jedi, vključno z recepti ter načini pečenja omogočajo preprosto izbiro nastavitev zgolj z drsenjem prsta po ekranu. Vse korake pečenja, ki so predlagani v receptu, lahko povsem preprosto nastavite že pred peko, med peko pa se lahko popolnoma posvetite pripravi ostalih jedi in pogrinjkov ter seveda vašim gostom. S tako domišljeno nadgradnjo funkcij pomeni inovativno upravljanje HomeCHEF razvojni preskok v elektronskem upravljanju pečic na dotik in resnično inovacijo. HomeCHEF je tablični računalnik, kuharska knjiga in pečica v enem.

Večkrat nagrajeno inovativno upravljanje

Edinstveno in na moč enostavno upravljanje na dotik s pomočjo velikega, barvnega, interaktivnega TFT zaslona, ki so ga razvili Gorenjevi strokovnjaki, tudi v svetovnem merilu predstavlja najnaprednejši način upravljanja pečic doslej. Privlačno računalniško krmiljenje zagotavlja izjemne rezultate peke tako začetnikom kot profesionalnim mojstrom. To izjemno inovacijo sta opazili in nagradili tudi mednarodni strokovni žiriji mednarodnih nagrad red dot Design Award 2011 in Plus X Awards 2011, v Sloveniji pa je bila inovativnost Gorenjevih  razvojnikov in oblikovalcev Gorenje Design Studia nagrajena na Mesecu oblikovanja z nagrado Oblikovanje leta.

Zahtevna tehnologija in preprosto upravljanje za vrhunske rezultate pečenja

Gorenje je prvo na svetu uvedlo upravljanje gospodinjskih aparatov z dotikom, s svetovno inovacijo HomeCHEF pa presega meje zgolj preprostega upravljanja, razumljivosti in zanesljivih rezultatov, kar je rezultat usklajenega dela Gorenjevega razvoja in oblikovalske ekipe Gorenje Design Studia. Vsebine so pregledne in enostavno razumljive. Zaslon je zaščiten s steklom in v glavnem meniju prikazuje datum in čas ter dopušča nastavitve v kar 30 različnih jezikih. Iz glavnega menija dostopate do osnovnega menija s 4 različnimi načini izbire ustreznega programa za pripravo jedi: SIMPLEbake, AUTObake, PRObake, STEPbake, MYbake in EXTRA za upravljanje ostalih funkcije pečice.

Izvirna inovacija STEPbake za kuhinjske mojstre

Izvirno domišljeno pečenje v korakih STEPbake predstavlja nov način klasične peke. S pomočjo predprogramiranih korakov peke (izbrana temperatura, nastavitev grel, ventilacijsko pečenje, gratiniranje) je odslej tudi peka najzahtevnejših jedi popolnoma preprosta. Številne jedi namreč med samim pečenjem zahtevajo spremembo temperature, uporabo različne kombinacije grel ter časovno prilagajanje posameznih korakov pečenja. Z revolucionarno funkcijo STEPbake lahko za pripravo želene jedi že pred pričetkom peke nastavite do tri vmesne spremembe načina peke in le še počakate na  rezultat, za katerim stoji vaš HomeCHEF. Če ste se doslej z negotovostjo lotevali jedi v pečici, boste odslej suvereno pekli prav vse vrste jedi, če ste bili pri tem že doslej odlični, boste odslej blesteli. Le nekaj dotikov sličic na ekranu in že se peče. Z zvočnim signalom vas pečica opozori tudi na konec peke, tako da se vi lahko popolnoma posvetite pripravi ostalih jedi in pogrinjkov ter seveda vašim gostom.

Pester nabor jedi in načinov peke – Patentirano koračno pečenje STEPbake

Glavni meni, ki ga aktiviramo z dotikom ekrana, nam ponuja izbiro 4 različnih programov za peko: SIMPLEbake, AUTObake, PRObake, STEPbake, MYbake in EXTRA za upravljanje ostalih funkcij pečice, kot so odtaljevanje, pogrevanje, pogrevanje krožnikov in čiščenje.

SIMPLEbake je najkrajša pot do vaših priljubljenih jedi, saj omogoča izbor med 9 fotografijami najpogosteje pripravljenih jedi (pizza, ribe in druge vrste mesa, zelenjava, pečen krompir, kruh, sladice), ki se pokažejo na interaktivnem barvnem zaslonu. Ko izberete želeno, program samodejno nastavi ustrezna grela, čas pečenja in prikaže, na kateri nivo je treba vstaviti pekač.

AUTObake ponuja že shranjene optimalne nastavitve za 65 jedi v logično razvrščenih kategorijah. Izberete skupino jedi (npr. meso, zelenjavo, narastke ali pecivo) in znotraj skupine nato želeno jed. Program povpraša po približni količini oziroma teži, želeni stopnji zapečenosti in glede na izbrane parametre peke določi čas zaključka peke. Glede na to prilagodi nastavitve in zagotovi, da je jed okusno pripravljena in seveda ravno prav pečena.

PRObake je klasični način peke za izkušene kuharske mojstre oziroma tiste, ki so vajeni priprave jedi v pečici in že sami vedo, kateri so pravi parametri peke za posamezne jedi. V povezavi s patentirano novostjo koračnega pečenja STEPbake program namreč omogoča izbiro načina peke in individualno določanje vseh parametrov (temperatura, nastavitev grel, čas peke). Tako tudi izkušeni ljubiteljski kuharji pridejo na svoj račun in ob vseh sodobnih izbirah uživajo v svoji ustvarjalni svobodi.

MYbake omogoča urejanje lastne kuharske knjižice z do 150 različnimi jedmi na osnovi izbora prednastavljenih receptur in s shranjevanjem lastnih kombinacij načinov peke.  Spominski program ponuja 10 kategorij hrane, kot so npr. meso, ribe in školjke, zelenjava, kruh, ipd. Znotraj vsake kategorije lahko shranite do 15 receptov in postopkov, ki jih lahko kadarkoli ponovno prikličete in znova aktivirate.

Večsistemska pečica Gorenje HomeCHEF

Pečica HomeCHEF BO9950AX je večsistemska pečica, ki jo odlikuje tudi inovativna HomeMADE® oblika notranjosti, ki z učinkovito nivojsko nastavitvijo grel ter številnimi uporabniškimi funkcijami omogoča vrhunske učinke peke. Odlikuje jo tudi velika prostornina (65 l) ter velika površina za peko (širina 46 cm), saj velja za eno največjih na trgu. Kljub veliki prostornini se pečica uvršča v energijski razred A-20%, kar pomeni, da za svoje delovanje porabi 20 odstotkov manj energije kot je standard za razred A.