Arhiv novic

E Mërkurë, 21. Shtator 2011, Velenje / Lyon

Gorenje v Franciji na dveh sejmih

Po uspešni predstavitvi Gorenja na sejmu IFA v Berlinu in MOS v Celju, se je Gorenje med 10. in 12. septembrom predstavljalo na sejmu PRO 2011, v znamenitem razstavišču Euroexpo v Lyonu, ki se uvršča med 20 največjih razstavišč v Evropi. Med 18. in 19. septembrom so se predsatvili še na sejmu EXIAL 2011, ki se je prav tako odvijal v Lyonu.

Oba sejma sta profesionalno orientirana, namenjena izključno distribucijskim kanalom elektro aparatov. Tako na sejmu PRO kot EXIALU so se predstavljali z vsemi tremi programi: hladilnim, pralnim in kuhalnim. Največji poudarek je bil na hladilno-zamrzovalni ponudbi Gorenja, kjer med francoskimi potrošniki po priljubljenosti prednjačijo Retro hladilniki. Med dizajnskimi linijami so na ogled postavili še linijo Simplicity, med novostmi pa novo generacija sušilcev s toplotno črpalko ter hladilno-zamrzovalne aparate A+++ energijskega razreda. 

Skupno so se na obeh sejmih srečali s preko 2000 trgovci iz celotne Francije. »Na obeh sejmih smo dosegli zastavljene cilje. Na sejmu Pro smo prodajne posle v primerjavi z lani povečali za 40 odstotkov, na sejmu Exial pa smo jih ohranili na istem nivoju kot lani. Kupci so se zanimali za vse naše produkte, veliko pozornosti pa so namenjali tudi novi generaciji sušilnikov,« pravi Tassadit Ait Si, vodja marketinga v podjetju Gorenje France.