Arhiv novic

E Hënë, 1. Gusht 2011, Sarajevo

Gorenje Srebrni pokrovitelj 17. filmskega festivala v Sarajevu

Gorenje Srebrni pokrovitelj 17. filmskega festivala v Sarajevu
V Sarajevu se je zaključil 17. filmski festival, ki ga je letos podprlo tudi Gorenje. Festival v Sarajevu slovi po dobrem izboru predstav in sproščenem vzdušju, k kateremu prispevajo tako filmski umetniki z vsega sveta kot tudi kot številni zvesti obiskovalci, ki ga vsako leto obiščejo. Letos je festival med drugimi slavnimi in poznaminimi imeni gostil tudi svetovno znano igralko Angelino Jolie, ki je tudi letošnja prejemnica nagrade “Srce Sarajeva”. Po rdeči preprogi se je sprehodila v spremstvu svojega partnerja Brada Pitta.

V sklopu pokroviteljstva je Gorenje na osrednjem prireditvenem prostoru Festivalskega trga pred Narodnim gledališčem, kjer je potekala glavnina dogajanja, postavilo na ogled kuhinjo Gorenje Delta, opremljeno z aparati iz dizajnerske kolekcije Gorenje Ora-Ïto, v kateri so gostili več festivalskih dogodkov in druženj. Predstavniki Gorenja pa so se udeležili tudi slavnostnega odprtja festivala.

Ob tej priložnosti je v Sarajevo prispel tudi predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac s soprogo, ki se je udeležil slavnostnega odprtja festivala, naslednji dan pa se je na posebnem dogodku za predstavnike medijev srečal tudi s sedmo silo. Na srečanju z novinarji je sodeloval tudi direktor Gorenje Commerce, d.o.o., BIH, Robert Polšak. Oba sta izrazila zadovoljstvo nad samim festivalom, ki je prerasel regionalne meje in ima poseben pomen v svetovnem filmskem dogajanju.

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je izpostavil poseben pomen bosansko - hercegovskega trga, na katerem je Gorenje doslej odprlo tri razstavno - prodajne studie, in sicer v Sarajevu, Tuzli in Mostarju. „Veseli nas, da lahko tudi na trgu Bosne in Hercegovine predstavimo sodobni dizajn Gorenjevih aparatov, ki je, poleg dovršene tehnologije in energijske učinkovitosti, eden ključnih dejavnikov razvoja Gorenjevih izdelkov v prihodnje,“ je še dodal Bobinac. Direktor Gorenje Commerce Robert Polšak pa je napovedal odprtje naslednjega Gorenje Studia v Banja Luki ter izpostavil pomen širjenja prodajne mreže z ustanovitvijo lastnih prodajnih salonov v vseh štirih večjih urbanih središčih bosansko-hercegovskega trga.

V sklopu filmskega festivala je Gorenje v svojem največjem razstavno – prodajnem studiu, v Sarajevu na Skenderiji, organiziralo dogodek za svoje zveste kupce - „Summer Cocktail Night“, na kateri sta jih v mini kulinaričnem šovu zabavala priznani kuhar Vjekoslav Kramer – Vjeko in barman Denis Ahmedović. Kuharski mojster je za vse obiskovalce pripravil več slastnih prigrizkov - po hitrih in enostavnih receptih ter ob pomoči zvestih Gorenjevih kuhinjskih pomočnikov, seveda!

Barman Denis Ahmedović pa je poskrbel za odlično razpoloženje z zares omamnimi sadnimi koktajli. Celotno dogajanje so popestrile še nagradne igre in najsrečnejši med obiskovalci so domov odnesli tudi praktična in lepa darila, med katerimi so bili tudi sokovnik ter elegantni mešalniki Gorenje iz linije Black Up.

Brez dvoma je dogajanje na 17. sarajevskem filmskem festivalu ponudilo veliko priložnosti tudi za promocijo Gorenjevih izdelkov, predvsem dizajnskih kolekcij, na katere so v Gorenju še posebej ponosni. V mesecu avgustu so v Gorenjevih studiih v BIH kolekcije s podpisi slavnih oblikovalskih imen, kot so Pininfarina, Karim Rashid in Ora – Ïto, na voljo po posebej ugodnih pogojih, saj želijo dizajnske linije kar se da približati potrošnikom.