Arhiv novic

E Martë, 31. Maj 2011, Velenje

Maksimalno udobje kuhanja z indukcijo

Maksimalno udobje kuhanja z indukcijo

Nova indukcijska kuhališča XtremePower s povečano močjo delovanja iz Gorenja zagotavljajo več prostora, lažje rokovanje s posodo ter boljši nadzor med procesom kuhanja!  Poleg standardne širine 60 cm co namreč na voIjo tudi v širinah 77 cm, 90 cm, ter 110 cm in ponujajo pravo razkošje prostora!

Dovolj prostora in povečana moč delovanja PowerBoost

Nova indukcijska kuhališča XtremePower s povečano močjo delovanja iz Gorenja zagotavljajo več prostora, lažje rokovanje s posodo ter boljši nadzor med procesom kuhanja!  Tudi pri kuhanju na vseh conah hkrati ne boste imeli težav zaradi pomanjkanja prostora, saj se zaradi premišljene razporeditve kuhalnih con ter večje površine kuhališča lonci ne bodo dotikali med sabo. Nova indukcijska kuhališča so poleg standardne širine 60 cm namreč na voIjo tudi v širinah 77 cm, 90 cm, ter 110 cm in ponujajo pravo razkošje prostora! V bogati ponudbi indukcijskih kuhališč lahko izberete tudi model s posebnim ovalnim grelom FishZone, ki je primerno za pečenje rib ali večjih kosov mesa.

Povečana moč delovanja, hitrejše kuhanje

Indukcija danes velja za najsodobnejšo tehnologijo na področju kuhanja in ima pomembne prednosti pred drugimi tehnologijami – hitrost, energijsko varčnost in preprosto vzdrževanje čistoče. Zaradi omenjenih lastnosti je tudi pri potrošnikih vse bolj priljubljena.
In če smo doslej kuhali hitro, bomo sedaj še hitreje. Nova generacija indukcijskih kuhališč XtremePower namreč ponuja povečano moč delovanja - tudi ob hkratni uporabi večih kuhalnih površin ter pri polni moči delovanja. Rezultat, ki ga omogoča inovativna zmogljiva tehnologija, pa je - kar do 20 odstotkov hitrejše kuhanje v primerjavi s klasično indukcijo.

Enostavno upravljanje SmartControl

Nova kuhališča odlikuje tudi izjemno preprosto in pregledno upravljanje SmartControl. Vsaka kuhalna cona ima svoj lastni modul ter svojo programsko uro z upravljanjem na dotik, odlično preglednost pa nadgrajujejo sodobni, lahko razumljivi grafični simboli. Nekateri modeli imajo tudi napredno elektronsko upravljanje z edinstveno funkcijo Slider touch control, razvito v Gorenju. Gre za nadvse elegantno in preprosto upravljanje, zgolj z drsenjem prsta po upravljalni površini.

Številne praktične uporabnosti

Kuhalna avtomatika BoilControl, ki jo lahko kadarkoli vključite ali izključite, samodejno ohranja temperaturo na želeni stopnji in na ta način preprečuje prevretje ali dolgotrajnejše nepotrebno vretje hrane. Če pa se vseeno zgodi, da pride do prevretja,
je tu funkcija StopGo, s katero je vaše kuhanje pod nadzorom, tudi v primeru, ko ga morate iz kakršnegakoli razloga nenadoma prekiniti. V primeru prevretja v trenutku ustavi delovanje vseh kuhalnih površin, pri čemer se vse nastavitve shranijo, s ponovnim dotikom pa jih znova aktivirate.

Inovativni funkciji SoftMelt in StayWarm

Inovativni funkciji poenostavita način kuhanja, preprečujeta pregrevanje in varčujeta z energijo. Funkcija SoftMelt deluje s konstantno temperaturo 42 °C in je zaradi enakomernega delovanja primerna za topljenje medu, masla in čokolade brez dodatnih postopkov. Tovrstna nastavitev je primerna tudi za odtajevanje predkuhane hrane in manjše količine zamrznjene zelenjave. S funkcijo StayWarm boste ohranili toploto že kuhanih jedi na optimalni temperaturi 70 °C. Pripravljene jedi bodo tako ohranile svoj okus in ostale tople za kasnejšo postrežbo. Odlična dopolnitev.

Izjemno tiho delovanje

Vgrajene najkakovostnejše komponente še zmanjšujejo slišnost, sicer značilno za delovanje indukcijskih kuhališč, premišljeno elektronsko preklapljanje med kuhalnimi conami pa porazdeljuje moč med vgrajenimi induktorji tako, da je omogočeno hkratno kuhanje na najvišji moči na večih kuhalnih površinah.

Tehnologija, ki poenostavlja naš vsakdan

Ljudje se vse bolj zanašamo na tehnologijo, ki poenostavlja naša vsakodnevna opravila. Tudi hitrost je že vrsto let osrednjega pomena na številnih področjih življenja in zdaj je na voljo tudi način za hitrejše kuhanje, kar nam prihrani več dragocenega časa za vse ostalo v življenju. Indukcijska kuhališča so namreč kar dvakrat hitrejša kot, denimo, plinska.  Na splošno velja tudi, da so precej varčnejša in učinkovitejša od ostalih kuhališč; izkoristek energije pri indukciji je kar 90-odstoten, medtem ko je izkoristek pri plinskih kuhališčih le okrog 55 odstotkov.