Arhiv novic

E Martë, 18. Maj 2010, Velenje

Za dišeče začetke dneva

Za dišeče začetke dneva
Za vse, ki prisegate na začetke dneva, z omamnim vonjem po svežem kruhu, v Gorenjevi novi liniji malih gospodinjskih aparatov predstavljajo aparate za peko kruha, ki poskrbijo, da nas zjutraj namesto budilke prebudi vonj sveže pečenega kruha. In to brez nepotrebnega vstajanja, kar omogoča funkcija zamika pričetka peke do 13 ur.

Sedaj je peka kruha doma lahko resnično preprosta: vse sestavine po receptu vsujete v aparat za peko, izberete ustrezen program AutoMenu in nastavite pričetek peke tako, da bo kruh pečen točno takrat, ko vi to želite. Na voljo je 12 receptov z vnaprej programiranim postopkom gnetenja in vzhajanja testa ter peke. Vsak od programov ima točno določeno zaporedje funkcij in njihovo trajanje.


Druga možnost pa je, da si recept za vaš najljubši kruh zamislite kar sami in s pomočjo aparata spečete takšnega, ki ustreza vašemu okusu. Tako je aparat primeren za vse, ki že od nekdaj pečete svoj kruh, pa tudi za vse tiste, ki ste doslej menili, da je to za vas prevelik zalogaj. Model aparata za kruh Gorenje BM 900 AL omogoča peko kruha v dveh različnih odstranljivih posodah s teflonskim premazom, v obliki štruce ali hlebca.

Kontrolno okence in osvetljena notranjost vam omogočata, da laže spremljate peko ter se odločite, kako močno zapečen kruh želite. V kolikor nimate časa spremljati peke, barvo skorje oziroma stopnjo zapečenosti kruha lahko izberete tudi s preprostim pritiskom na gumb s funkcijo CrustChoice. Aparat ima tudi LCD prikazovalnik ter varčno funkcijo nadaljevanja peke po prekinitvi dotoka električne energije in praktično funkcijo za ohranjanje toplote.