Arhiv novic

E Hënë, 25. Janar 2010, Rybinsk, Rusija

Prva zmaga Vesne Fabjan in prve stopničke v ekipnem sprintu

Prva zmaga Vesne Fabjan in prve stopničke v ekipnem sprintu

Slovenska tekačica Vesna Fabjan je v petek, 22. februarja, dosegla največji uspeh v karieri, saj je na tekmi svetovnega pokala v ruskem Rjbinsku zmagala na 1,3 kilometra dolgem sprintu. Le dan za tem pa sta Vesna Fabjan in Katja Višnar v ekipnem sprintu osvojili drugo mesto.

Rybinsk se je za slovensko ekipo pokazal kot izredno uspešno prizorišče, saj se reprezentanca v domovino vrača z zmago Vesne Fabjan v sprintu, s šestim mestom Katje Višnar z iste tekme in z drugim mestom obeh akterk v ekipnem sprintu. Reprezentantki sta zaradi zelo nizkih temperatur sobotno tekmo na razdalji izpustili. Petra Majdič pa se tekem v Rybinsku zaradi treningov na Rogli ni udeležila.

"Malo sem bila še utrujena od petka, tako da sem se bala, kako bo z zadnjo predajo v klanec. Potem pa sem našla še tiste zadnje atome moči, saj sem vedela, da se bo na vrhu odločalo o zmagi, potem pa je bil tukaj še finiš, kjer mi je uspelo prehiteti še Rusinjo. Na koncu je malo zmanjkalo za zmago, a kljub temu sem zelo vesela rezultata," je po tekmi v ekipnem sprintu povedala junakinja tekem v Rybinsku Vesna Fabjan.

"Kljub temu, da je bila konkurenca nekoliko okrnjena, smo lahko izredno zadovoljni, saj sta dekleti pokazali dobro pripravljenost, kar je vsekakor dobra popotnica pred olimpijskimi igrami. Obe sta danes tekli odlično, še posebej Vesna je veliko nadoknadila tekom tekme, tako da se je ta konec tedna izkazal za zelo uspešnega," je po tekmi dejal vodja slovenskih tekaških reprezentanc Marko Gracer.