Arhiv novic

E Mërkurë, 9. Shtator 2009, Velenje/Berlin

Gorenje uspešno v Berlinu

Gorenje uspešno v Berlinu

V Gorenju so s predstavitvijo na letošnjem sejmu IFA izredno zadovoljni, pozitivni pa so tudi odzivi poslovnih partnerjev, od katerih so pridobili lepo število naročil za prodajo gospodinjskih aparatov na različnih trgih v prihodnjem obdobju.

Sejem IFA je letošnji največji poslovni dogodek v panogi gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike, ki se ga udeležujejo vsi najpomembnejši ponudniki bele tehnike. Gorenje je v Berlinu predstavilo razvojne dosežke, katerih skupni imenovalec je zlitje privlačnega oblikovanja, tehnične dovršenosti ter prijaznosti do okolja. Hkrati so sejem izkoristili za utrjevanje že obstoječih poslovnih partnerstev in sklepanje novih poslov.

Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja: »Pomembno je, da smo se sejma udeležili in tudi na takšen način nagovorili naše kupce v teh težkih časih, ki so v tem trenutku še vedno prisotni. Kriza je tu, ampak krize bo enkrat konec. In krizi se lahko zoperstavljamo tudi z novimi in inovativnimi izdelki. Na sejmu smo uspešno pridobili celo vrsto naročil, predvsem za nemški trg, za ostale trge pa bo to dobra spodbuda za rast prodaje v naslednjih mesecih.«

Organizatorjem letošnjega sejma IFA je uspelo navidez nemogoče: kljub težavnim razmeram in črnogledim napovedim so v mnogih pogledih presegli lanske rekordne rezultate. Neomajen uspeh sejma gre pripisati predvsem spremembi usmeritve samega dogodka, ki je letos bil zasnovan kot razstava "življenjskega sloga", ki vključuje tudi aparate za dom.