Arhiv novic

E Premte, 25. Shtator 2009

Novo sonce – Pika pomaga

Novo sonce – Pika pomaga

Pikini kovanci in Pikine dobrodelne palačinke

Pikina humanitarna akcija je rdeča nit, ki Pikin festival spremlja vsako leto in letos poteka pod motom “Majhno dobro delo prekosi velike besede”. Med drugim v času festivala na osrednjem prireditvenem prostoru pečejo »Pikine dobrodelne palačinke«, Pika Nogavička pa je k sodelovanju povabila nekatere znane osebnosti, da ji bodo pomagale pri peki palačink, denar od prodaje palačink pa bo v sklopu celotne akcije namenjen otrokom iz socialno šibkih družin.

Z akcijo želijo organizatorji Pikinega festivala otroke in odrasle opozoriti na stiske, ki jih doživljajo otroci doma in po svetu. “Živimo v času, ki ni najbolj prijazen do vseh, to leto pa je zaradi trenutnih finančnih in gospodarskih razmer še posebej težavno. Žal je vedno več družin in otrok, ki nimajo niti za najnujnejše življenjske potrebe. Prav zato se je Pika odločila, da bo letošnja humanitarna akcija namenjena zbiranju sredstev za pomoč otrokom iz socialni šibkih družin,” je humanitarno akcijo komentarila Barbara Pokorny, direktorica festivala Velenje.

Akcija “Pikina dobrodelna palačinka” poteka v sodelovanju z Gorenjem, ki tudi sicer vsako leto z veseljem podpre Pikin festival. V sklopu festivalske humanitarne akcije pa so v Beli dvorani postavili še velik »Pikin šparovček« in Pika prijazno vabi, da vanj z dobro voljo in s srcem darujete nekaj kovancev - za nasmeh in veselje vseh otrok!

»Majhno dobro delo prekosi velike besede,« je moto humanitarne akcije letošpnjega Pikinega festivala. Pomagajte tudi vi!  Festival vabi še jutri do 18. ure.

Poleg Pevke Alye (na sliki) so s Piko slastne palačinke za dober namen na štedilniku Gorenje pekli še častna pokroviteljica festivala Vlasta Nussdorfer, športnik Iztok Čop, predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak, petkov gost festivala Pero Lovšin in še mnogi drugi.