Arhiv novic

E Shtunë, 18. Prill 2009, Zagreb, Hrvaška

Kolekcija Gorenje Ora-Ïto White na hrvaškem trgu

Kolekcija Gorenje Ora-Ïto White na hrvaškem trgu

Gorenje je 18. aprila na zaključnem večeru največjega hrvaškega modnega dogodka CRO A PORTERA na Zagrebškem sejmu predstavilo novo linijo aparatov - kolekcijo Gorenje Ora-Ïto White.  

Gre za novo poglavje uspešne zgodbe o sodelovanju Gorenja s francoskim oblikovalcem Ora-Ïtom, začetega pred dvemi leti. Takrat je kot rezultat sodelovanja nastala elegantna, minimalistična kolekcija kuhinjskih aparatov v črni barvi - Gorenje Ora-Ïto Black. Gorenje je tokrat belo različico te uspešne kolekcije predstavilo v navzočnosti samega oblikovalca Ora-Ïta.

»Bela barva je moja najljubša barva. Je brezčasna in v dizajnu vedno prisotna. Je simbolika moje predstave o prihodnosti, ki je moj glavni vir inspiracije. Sanjam o prihodnosti, ki je osvetljena z neko posebno svetlobo in bela barva ima moč, da se z odsevi spreminja v svetlobo. Ob tem ustvarja občutek svetlosti, ki prostore optično poveča,« je na predstavitvi nove kolekcije dejal Ora-Ïto. 

Od črne k beli

Gorenje z novo kolekcijo Gorenje Ora-Ïto White predstavlja nadaljevanje uspešne zgodbe, za katero so prepričani, da bo ponovila ali celo presegla uspeh črne hit kolekcije pred njo. Bela kolekcija prinaša moderno svežino in je namenjena vsem, ki še vedno prisegajo na belino v kuhinji, hkrati pa si želijo kuhinjske aparate z vrhunskim in prepoznavnim oblikovanjem. Ora-Ïto tokrat spet ustvarja v popolnih kontrastih in v svoji najljubši, beli barvi. Po njegovih besedah je bela barva čarobna, brezčasna, predmetom pa daje moderno dimenzijo. Očarala ga je že kot otroka, saj jo je povezoval z astronavti, belo enobarvno estetiko raket, vozil in ladij ter odkrivanjem vesolja. Vesoljski dizajn, ki je racionaliziran na najenostavnejšo obliko in racionalnost, se odraža tudi v njegovem delu.

Kolekcija Gorenje Ora-Ïto White združuje tehnologijo in kakovost z oblikovalskim talentom svetovno priznanega francoskega oblikovalca Ora-Ïta. Trendovsko belo kolekcijo sestavljajo samostojni hladilno-zamrzovalni aparat, multifunkcijska vgradna pečica z elektronskim upravljanjem, steklokeramično indukcijsko kuhališče, plin na steklu, elegantna kaminska napa ter dekorativni plošči za pomivalni stroj in mikrovalovno pečico, ki zaokrožujeta oblikovno usklajenost celotne kolekcije. Aparati iz kolekcije se uvrščajo v najvišje energijske razrede A ter ponujajo vse sodobne uporabniške funkcije. Prepoznavni so po usklajeni podobi prednjih dekorativnih plošč, ki so v celoti prekrite z belim steklom, in ročajih iz česanega aluminija v nerjavni izvedbi.

Več o novi kolekciji Gorenje Ora-Ïto White si lahko preberete na www.gorenje-oraito.com