Arhiv novic

E Mërkurë, 8. Tetor 2008, London

Gorenje v boju proti raku dojk tudi v Veliki Britaniji

Gorenje v boju proti raku dojk tudi v Veliki Britaniji

Na gala večeru London Breast Cancer Fashion Show na dražbi zbrali kar 55.000 funtov

Gorenje se je tudi v Veliki Britaniji pridružilo aktivnostim v okviru Rožnatega oktobra, evropskega meseca boja proti raku dojk. Tako so na gala večeru Breast Cancer Care Fashion Show z modno revijo, ki je bila 1. oktobra v hotelu Grosvenor House Hotel v Mayfairu v Londonu, na dobrodelni dražbi skupaj z nekaterimi drugimi darovanimi predmeti dražili tudi Gorenjev rožnati hladilnik, okrašen z zlato pentljo Zlatarne Celje. 

Namen prireditve je bil zbiranje sredstev za eno vodilnih dobrodelnih ustanov za boj proti raku dojk v Veliki Britaniji, Breast Cancer Care. Skupaj je bilo na dobrodelni dražbi zbranih kar 55.000 funtov. Večera z gostiteljico Annabel Croft, nekdanjo teniško zvezdo, se je udeležilo preko 600 gostov, med njimi številne zvezdnice, ki podpirajo delovanje ustanove Breast Cancer Care, med njimi tudi udeleženka olimpijskih iger Denise Lewis, odvetnica Cherie Booth QC ter manekenka iin popularna televizijska voditeljica Lisa Snowdon.

Osrednji del slavnostnega večera ob 35-letnici delovanja Breast Cancer Care v Veliki Britaniji je bila modna revija, pri kateri kot modeli niso sodelovale profesionalne manekenke, ampak ženske, ki so prebolele raka na dojkah, ki so se na modni brvi resnično izkazale. Sledila je dražba, na kateri je Tim Wonnacott, cenilec starin ter voditelj televizijske oddaje Antiques Roadshow, dražil deset luksuznih paketov. Enega najveličastnejših lotov je prispevalo prav Gorenje, ki je podarilo enkraten rožnati retro hladilnik Old Timer, okrašen z lesketajočo se pentljo iz belega zlata in cirkonov, ki simbolizira boj proti raku dojk. Hladilnik je ob koncu napete dražbe dosegel ceno 2.600 angleških funtov, v celotnem večeru pa je bilo zbranih osupljivih 55.000 funtov.

Loredana Butnaru, direktorica marketinga v Gorenje UK je ob tej priložnosti dodala: "Z veseljem sodelujemo v prizadevanjih organizacije Breast Cancer Care, dobrodelne ustanove s plemenitim poslanstvom in v celoti podpiramo njihova prizadevanja v skrbi za večjo osveščenost in zdravje žensk. Takšni in podobni dogodki so imenitna priložnost, da tudi mi prispevamo svoj delež."

To je že tretji na dražbi prodan rožnati hladilnik, ki jih v Gorenju izdelujejo ekskluzivno za Europo Donno oziroma sorodne organizacije, ki se po vsej Evropi borijo proti raku dojk in za večjo osveščenost o tej bolezni, ki je povsod v porastu. Dražbam v Ljubljani, Zagrebu in Londonu že v mesecu novembru sledita dobrodelni dražbi v Splitu in Sarajevu, dogovori o sodelovanju pa potekajo tudi z nekaterimi drugimi območnimi organizacijami Europa Donna.