Arhiv novic

E Hënë, 4. Dhjetor 2017, Ljubljana

Gorenje prispeva k večji družbeni vključenosti starejših

Gorenje prispeva k večji družbeni vključenosti starejših

Hitro staranje družbe na eni strani in še hitrejši družbeni napredek na drugi, krepita prepad med različnimi starostnimi skupinami in povečujeta možnost družbene izključenosti. Za spodbujanje vključujoče informacijske družbe sta socialno podjetje Simbioza Genesis in družba BTC zasnovala inovativno središče Simbioza BTC City Lab, kjer lahko starejši od 50 let spoznavajo napredne in pametne tehnologije, rešitve, naprave in izdelke za vsakdanje življenje. Projektu se je s svojimi najnaprednejšimi izdelki pridružilo tudi Gorenje. Na otvoritvi inovativnega središča Simbioza BTC City Lab, ki je bila v sredo, 29. 11., v ljubljanskem BTC City-ju, so se lahko obiskovalci med drugim udeležili tudi delavnice kuhanja v pametni kuhinji Gorenje.

Brezplačni programi za starejše

V Simbioza BTC City Labu bodo za starejše od 50 let izvajali tri različne brezplačne programe. V okviru prvega programa Tretja kariera, se bodo udeleženci učili različnih e-veščin in se seznanjali z uporabo sodobnih tehnologij in izdelkov. Starejši od 55 let, ki želijo razvijati svoje poslovne ideje in se preizkusiti v svetu zagonskih podjetij, bodo imeli na voljo še program Accelerator 55+. Ker pa imajo starejši tudi veliko dragocenih izkušenj, bodo, preko programa Senior pripravnik, vključeni v pripravniške programe v podjetjih, kot izkušeni svetovalci.

Informiranje starejših o uporabi digitalnih tehnologij

V Gorenju se zavedamo pomembnosti medgeneracijskega sodelovanja in večje vključenosti starejših v družbo, zato smo z veseljem pristopili k sodelovanju z našimi najnaprednejšimi izdelki blagovne znamke Gorenje. V nadaljevanju vidimo še veliko priložnosti sodelovanja pri informiranju starejših uporabnikov o uporabi digitalnih tehnologij na področju gospodinjskih aparatov. Ta, na prvi pogled zapletena tehnologija, našim uporabnikom namreč poenostavlja vsakodnevna opravila in jim zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo. Ena takšnih je tudi virtualna nakupovalna asistentka Ana, ki bo našim uporabnikom pomagala tako pri izbiri pravega Gorenjevega gospodinjskega aparata kot tudi z uporabnimi nasveti in koristnimi triki pri njegovi uporabi.