Arhiv novic

E Martë, 20. Nëntor 2012

Solidarnost povezuje ljudi

Solidarnost povezuje ljudi

Pralni stroji za prizadete v poplavah

Stiska ljudi, ki so bili prizadeti v nedavnih poplavah, se nas je močno dotaknila. Obupani pogledi in komentarji »to, kar imam na sebi, je vse, kar mi je ostalo«, sežejo do srca. Ne le gasilci, policisti, vojaki in številni prostovoljci, ki nesebično pomagajo v naravnih katastrofah, Slovenci smo spet stopili skupaj in po svojih močeh priskočili na pomoč ljudem, ki so v trenutku izgubili vse …

V Gorenju smo bili izjemno ganjeni nad gesto gospoda, ki se je pred nekaj dnevi oglasil v enem od naših prodajnih studiev in kupil 10 pralnih strojev, ki jih je namenil prizadetim v poplavah, ter sam uredil tudi dostavo.  Plemenita gesta, ki je v teh težkih časih ne gre prezreti.  
 

Sodelovanje s humanitarnimi in dobrodelnimi organizacijami

Gorenje Slovenija že vrsto let sodeluje z ustanovami in organizacijami za pomoč posameznikom in družinam v stiski, kot so Zveza prijateljev mladine, Centri za socialno delo; Rdeči križ, materinski domovi in varne hiše, ki poskrbijo, da aparati pridejo v prave roke. Potreb je na žalost vsako leto več in tako je sodelovanje s pristojnimi organizacijami aktivno potekalo tudi letos. Prav tako so pripravili tudi nabor aparatov in kuhinj, ki jih bodo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in drugimi organizacijami podarili tistim, ki so bili v tokratnih poplavah najbolj prizadeti. Donacije bodo izvršene v naslednjih dneh.

Sekretarka Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Anita Ogulin o dolgoletnem sodelovanju z Gorenjem: "Gorenje je že po svoji osnovni dejavnosti družinam prijazno podjetje. Družinam, ki nimajo veliko, s svojimi donacijami in s svojo družbeno odgovorno držo že vrsto let vrača dostojanstvo, zmanjšuje družbeno izključenost in s tem znova in znova izpostavlja vse bolj zatajevane vrednote družbe – solidarnost, humanost, skrb za sočloveka."