Arhiv novic

E Enjte, 9. Shkurt 2017

Projekt Kuhnapato - iz šolskih kuhinj še vedno diši!

Projekt Kuhnapato - iz šolskih kuhinj še vedno diši!

Kako bi pa vam zaigrale brbončice ob ješprenki s prekajeno soško postrvjo? In… bi si upali spopasti se s spretnostmi izdelave kobariških štrukljev za vso šolo in sosednji vrtec? Le kaj so to pituralke? In to pomočene v čokolado in lešnike?

Pa ideja: dve juhi na en mah oz. prežganka z bučo in naslednjič tropinka v obliki repinke! Kaj pomeni »antonovanje«, tudi na krožniku, pa belokranjska povitica ali loška smojka? Slovenski osnovnošolci imajo okusne odgovore! Dogodivščin, ki se letos v okviru projekta Kuhnapato dogajajo v šolskih kuhinjah, ni konca!

Zdravo tradicionalno kosilo, značilno za letni čas in okolico, je navdušilo na stotine otrok slovenskih osnovnih šol, ki se letos pod okriljem Ministrstva za zdravje in kampanje Dober tek Slovenija ter pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade RS, dr. Mira Cerarja, navdušujejo k uživanju zdravih obrokov, za kar jih motivirajo njihovi sošolci, priložnostni kuharji s pomočjo kuharskega osebja posameznih OŠ.

Kakšna kosila so si zamislili otroci v januarju, si lahko ogledate tukaj. Zbrali smo zanimivosti, ki so osnovnošolske krožnike krasile od novembra in si jih lahko ogledate tukaj, kot tudi datume in lokacije izvedbe kosil v februarju. Dobrodošli zdravo tradicionalno kosilo in Dober tek Slovenija!