Arhiv novic

E Enjte, 24. Mars 2016, Velenje

»Brez podpore Gorenja ne bi bilo takšnih uspehov«

»Brez podpore Gorenja ne bi bilo takšnih uspehov«

Potem, ko je s fantastičnimi rezultati športnim navdušencem po vsem svetu zmešal glave in v eni sami sezoni osvojil prav vse obstoječe lovorike smučarskega skakanja, je Peter Prevc skupaj z nordijci danes v Gorenju mešal še zdrave in barvite smutije za naše zaposlene, ki so jih športniki obiskali v Velenju. V zahvalo za več kot dvajset let zveste podpore športnikom je Prevc Gorenju podaril številko s finalne tekme v Planici.       

Z velikim kristalnim globusom Petra Prevca so slovenski smučarski skakalci sklenili vrhunsko sezono, v kateri so padali rekordi. Za ta zgodovinski uspeh, s katerim so Prevc, naši orli in njihova spremljevalna ekipa s svojimi uspehi postavili nove mejnike v smučarskem skakanju, smo se jim in celotni ekipi nordijcev zahvalili tudi v Gorenju, ki je že 23 let ponosni generalni pokrovitelj slovenskih nordijskih reprezentanc.

Ob prijetnem druženju v Gorenjevi jedilnici so naši športni asi tokrat prevzeli drugačno vlogo: preizkusili so priljubljene Gorenjeve mešalnike ter se pomerili v pripravljanju smutijev - zdravih in osvežilnih napitkov, ki so jih nato delili zaposlenim. Čestitke so kar deževale – tako za športne uspehe, kot za okusne smutije. Gorenjevi zaposleni so imeli tudi redko priložnost od blizu občudovati veliki kristalni globus, najprestižnejšo lovoriko smučarskega skakanja.

Zmagovalna številka Petra Prevca za Gorenje

Za več kot dvajset let, odkar Gorenje kot generalni pokrovitelj podpira slovenske nordijske reprezentance, se je ekipa smučarskih skakalcev, skakalk, tekačev in kombinatorcev zahvalila z neprecenljivo pozornostjo – tekmovalno številko Petra Prevca z letošnje finalne planiške tekme, kjer je postal prvak sezone in rekorder po številu osvojenih točk in zmag.    

»Zelo smo hvaležni in zadovoljni, ko pridemo sem na obisk in vidimo, koliko obrazov razveselimo. Veseli smo, da lahko skupaj delimo lepe občutke. Prepričan sem, da jih bo še veliko,« je dejal Peter Prevc. »Zahvaljujemo se Gorenju, da lahko vsi tukaj delamo tisto, kar imamo najrajši in s tem razveseljujemo tudi širše množice. Brez takšne podpore tudi ne bi bilo takšnih uspehov,« dodaja smučarska tekačica Vesna Fabjan. Ljubo Jasnič, predsednik Zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pa je izpostavil, da so se tudi Gorenjevi zaposleni v vlogi navijačev na tekmah več kot odlično izkazali.   

Petru Prevcu in nordijcem je za osvojene lovorike in številna odličja čestital predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac in poudaril, da jih bo Gorenje še naprej spremljalo na poti uspehov. »Ves čas se je treba spreminjati in biti vsako leto boljši, če hočeš zmagovati v tako zahtevni konkurenci. Edina stalnica so spremembe in trdo delo, a je še ena: napis, ki ga nosite na kapah. Tej stalnici je ime Gorenje in je z vami v vseh časih in z vami tudi ostaja. V imenu 10.000 članske družine Gorenje hvala za vse uspehe, za vse zmage in doživetja.«  

Nordijcem so prišli čestitat tudi rokometaši RK Gorenje Velenje, ki so Petru Prevcu podarili dres s številko 1 z njegovim imenom.

Peter Prevc je v sezoni 2015/2016 osvojil:

·         veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu v smučarskih skokih,

·         mali kristalni globus za skupno zmago v smučarskih poletih,

·         zlatega orla novoletne skakalne turneje,

·         svetovno prvenstvo v smučarskih poletih,

·         rekordno število točk v sezoni (2.303)

·         rekordno število zmag v sezoni (15 zmag, 22 medalj)