Arhiv novic

E Martë, 24. Shtator 2013, Velenje

Pikina kuhinja tudi letos iz Gorenja

Pikina kuhinja tudi letos iz Gorenja

Ta teden se v Velenju med 22. in 28. 9. 2013, na lokaciji ob Velenjskem jezeru, odvija že 24. Pikin festival, na katerem Gorenje tudi letos sodeluje kot podpornik Pikine kuhinje in Pikine palačinkarne. Šef Pikine kuhinje je tudi tokrat kuharski mojster Danilo Ivanuša, ki z otroci letos pripravlja jedi iz vsega sveta. Prav tako se tudi letos Pikine palačinke pečejo na štedilnikih Gorenje. 

Kuharske delavnice na temo mednarodnih jedi

Danilo Ivanuša in Pika Nogavička sta letos za otroke pripravila delavnice na temo mednarodne kuhinje. Recepti na jedilniku prihajajo iz vseh kontinentov. Tako v Pikini kuhinji dnevno nastajajo med 9. in 18. uro slastne jedi kot so žlikrofi iz Azije, tapiokine palačinke iz Afrike, tortilje iz Južne Amerike, mafini iz Severne Amerike, gibanica iz Evrope, čupavci iz Avstralije ter sladoled iz Antarktike.

Pri tem so sestavine za pripravo naštetih živil hranjene v rdečih Gorenje Retro hladilnikih, v procesu priprave obdelane z malimi gospodinjskimi aparati Gorenje kot so kuhinjski robot, sekljalnik, palični mešalnik ter grelnik vode, v procesu kuhanja pa pripravljene v 9 delnem setu Gorenje inox posode na električnem štedilniku ET68755BX s steklokeramičnim kuhališčem z DirecTOUCH upravljanjem na dotik in HomeMADE pečico s prednastavljivimi meniji in hitrim predgretjem.

Zdrav duh v zdravem telesu – po Pikino!

Moto letošnjega Pikinega festivala je Zdrav duh v zdravem telesu – po Pikino! Pika se je doslej s svojimi obiski v Velenju navadno več kakor s športom ukvarjala s kulturo. Tokrat pa pravi: »Tudi telesna kultura je kultura!« Letos nas na Pikinem festivalu k zdravemu in polnemu življenju poleg Pike tako nagovarja tudi Petra Majdič, ki je častna pokroviteljica festivala.