Arhiv novic

E Hënë, 25. Mars 2013, Velenje

Vrhunski zaključek skakalne sezone v Planici

Vrhunski zaključek skakalne sezone v Planici

Po številnih odličjih slovenskih skakalcev osvojenih v tej sezoni, je zaključna tekma Svetovnega pokala na domači planiški skakalnici ta konec tedna, med 21. in 24. marcem 2013, slovenskim skakalcem prinesla celo paleto odličij: prvo, drugo in tretje mesto ter ekipno prvo mesto. Gorenje ponosno čestita za uspehe.

Skupaj so slovenski skakalci v tej sezoni Svetovnega pokala osvojili tri prva, tri druga in pet tretjih mest ter tri ekipna prva in dva ekipna druga mesta. Najuspešnejši ob zaključku sezone Svetovnega pokala je Robi Kranjec z 802 točkami na šestem mestu, na sedmem mestu mu sledi Peter Prevc, Jurij Tepeš na 13. mestu in Jaka Hvala na 16. mestu. Peter Prevc je na Svetovnem prvenstvu osvojil tudi srebro in bron, Jaka Hvala pa zlato na Mladinskem svetovnem prvenstvu. Na svetovni lestvici poletov pa zasedajo Robi Kranjec drugo, Peter Prevc četrto in Jurij Tepeš peto mesto.

"Sanjski zaključek sezone. Najlepše je zmagati doma. Po tihem sem si želel zmage, a si tega nisem upal priznati," je po zadnji tekmi, 24. marca 2013, dejal Jurij Tepeš, ki je prvič v karieri stal na najvišji stopnički tekem Svetovnega pokala.

Da so najlepše zmage na domačih tleh in da je zaključek sezone vrhunski se strinjajo z Jurijem Tepešem tudi v Gorenju in celotni skakalni ekipi ponosno čestitajo za vse dosežene uspehe v tej sezoni.

Gorenje je generalni pokrovitelj slovenskih nordijskih reprezentanc že dvajset let.