Arhiv novic

E Martë, 5. Qershor 2012, Ljubljana

Senzacija v belem

Senzacija v belem

Predstavitev nove generacije pralnih in sušilnih strojev Gorenje

V  Gorenju so danes z modnim dogodkom Senzacija v belem predstavili novo generacijo pralnih in sušilnih strojev. Aparate odlikuje inovativna senzorska tehnologija SenzorIQ, ki je plod lastnega razvoja in izkušenj Gorenjevih strokovnjakov, s svojimi lastnostmi pa se uvrščajo med najbolj dovršene in učinkovite aparate  na trgu. Predstavitev so popestrili z modnim dogodkom Senzacija v belem, v snežno beli obleki oblikovalke Urške Drofenik pa je blestela tudi baletna plesalka Mojca Majcen iz Plesnega teatra IGEN.

Nova generacija. Nove tehnologije.

Z inovativno zasnovano celovito novo generacijo pralnih in sušilnih aparatov Gorenje spet potrjuje svojo vlogo inovativnega in v vrhunsko oblikovanje usmerjenega proizvajalca gospodinjskih aparatov. »Nova generacija pralnih in sušilnih strojev je ključna izdelčna novost iz Gorenja v tem letu. Gre za celovito prenovo širokega nabora aparatov za pranje in sušenje, ki so tako z vidika tehnologije kot oblikovanja presežek. Za njimi stoji široka multidisciplinarna ekipa Gorenjevih strokovnjakov, ki so z inovativnimi idejami in domišljenimi rešitvami ustvarili resnično vrhunske aparate. Za uporabnika je še posebej pomembno ergonomsko oblikovanje in izjemno enostavna izbira najustreznejšega programa za posamezne vrste perila, tako za pranje kot sušenje. Verjamemo v vrhunsko kakovost novih aparatov in prepričani smo, da bodo osvojili tudi naše kupce,« je ob tej priložnosti dejala Marina Borkovič, direktorica Gorenja Slovenija.

Nagrajeno vrhunsko oblikovanje

Aparate nove generacije pralnih in sušilnih strojev, ki so rezultat Gorenjevega lastnega razvoja in oblikovanja, so v Gorenju zasnovali na podlagi večletnih raziskav ključnih trgov in testiranj končnih uporabnikov. “V naši oblikovalski ekipi smo veliko pozornosti posvetili odlični uporabniški izkušnji in enostavnosti uporabe, pri tem pa iskali estetsko dovršenost, ki na eni strani izraža tehnične kompetence in kakovost produkta, na drugi strani pa skozi udobje uporabe govori unikaten, prepoznaven likovni jezik. Čelna plošča pralnega in sušilnega stroja je ergonomsko in vizualno oblikovana tako, da uporabniku olajša izbiro, hkrati pa ne omejuje osebnih prilagoditev in nastavitev stroja,« je dejala Lidija Pritržnik, kreativna direktorica v Gorenje Design Studiu, ki je z ekipo za oblikovanje nove generacije prejela prestižno red dot nagrado. 

Moč novih tehnologij

Vrhunsko oblikovanje v sebi skriva moč novih tehnologij in inovativnih rešitev, za katerimi stojijo Gorenjevi strokovnjaki. Učinkovitost nove generacije pralnih in sušilnih aparatov temelji na inovativni SensorIQ tehnologiji, ki samodejno optimira procese pranja oziroma sušenja. Tako se najboljši modeli pralnih strojev ponašajo z uvrstitvijo v energijski razred A+++(-20%), kondenzacijski sušilniki s toplotno črpalko in tehnologijo vpihavanja zraka TwinAir pa v energijski razred A-40%.
»Inteligentna senzorska tehnologija SensorIQ s številnimi vgrajenimi senzorji, ki konstantno spremljajo proces pranja, poskrbi za vedno optimalno porabo energije, vode in časa. Na osnovi zbranih podatkov inteligentna tehnologija SensorIQ samodejno prilagaja in optimizira proces pranja glede na izbrani program ter vrsto in težo perila, saj ima med drugim tudi senzor TotalWeight za samodejno zaznavanje teže perila,« razloži Rok Grudnik, vodja produktnega vodenja za pralne aparate v Gorenju, ki med novostmi v tehnologiji izpostavlja še edinstveni program za ohranjanje beline občutljivega perila UltraWHITE, s katerim v Gorenju, kot eni prvih na trgu, zagotavljajo popolnoma bela in sijoča oblačila že pri temperaturi 30 °C.

Perilu prilagojeni programi

Program UltraWHITE je prilagojen negi belega občutljivega perila, kot so sintetika, svila, najlon, čipke, ki ga zaradi izjemne občutljivosti tkanin ni mogoče prati pri visokih temperaturah. Ta program omogoča odlično negovano in resnično belo perilo že pri temperaturi 30 °C ob  intenzivnejšem mencanju in z več vode. Poleg inovativnega UltraWHITE programa za belo perilo nova generacija pralnih strojev Gorenje ponuja tudi druge perilu prilagojene programe, kot so PerfectBlack, BioWash, NightWash, QuickWash ter dva osebna programa MyFavorite, ki si ju na zelo preprost način lahko uporabnik sam prilagodi. Za še boljšo nego perila pa poskrbi funkcija OptiDrum, ki omogoča, da je perilo zahvaljujoč veliki prostornini bobna in posebni obliki 3D reber, ki pomikajo perilo v zadnji del bobna in ga dvigujejo proti vrhu, ohranjeno in negovano na najboljši možen način. 

Optimalno sušenje perila

Nikakor pa ne gre prezreti niti nove generacije sušilnih strojev Gorenje z edinstveno ionsko tehnologijo IonTech, ki skupaj z inovativnimi Gorenjevimi pralnimi stroji zagotavlja vrhunsko nego in mehkobo za vaše perilo in oblačila, brez neprijetne naelektrenosti. Zahvaljujoč vgrajeni toplotni črpalki se perilo suši pri nižji  in ves čas enakomerni temperaturi, zato lahko v sušilniku sušite tudi najnežnejše tkanine. K temu pripomore tudi edinstven sistem vpihovanja zraka v boben TwinAir, ki ob dvosmernem vrtenju omogoča dovod toplega suhega zraka skozi dva zračna kanala. Perilo je ves čas sušenja enakomerno razporejeno in se ne zaplete v klobčič. Tako odpade tudi likanje, po končanem procesu sušenja perilo preprosto zložite v omaro.