Arhiv novic

E Enjte, 26. Prill 2012

Naučite naju kuhat!

Naučite naju kuhat!
Kdo pravi, da Slovenke in Slovenci ne kuhamo ali da ne znamo kuhati? To počnemo skoraj vsak dan. Po nedavni raziskavi kar 38 odstotkov vprašanih kuha vsak dan, le odstotek manj pa tri do petkrat na teden.

Kuharska akademija z Denisom Avdičem in Vidom Valičem

Petina kuha samo enkrat do dvakrat na teden. Slabi dve tretjini vprašanih sta se opredelili za navdušene kuharje, tretjina pa za kuhanje ne čuti pravega veselja. Razlog za tako visok delež se skriva v pomanjkanju časa in idej, preverjenih receptov, dostikrat tudi v pomanjkanju jedcev in njihovih pohval kuharici oziroma kuharju.

Za eksperimentiranje v kuhinji si večina vzame čas samo med vikendi, ki pa ga zlasti bolj aktivni namenijo za prostočasne aktivnosti ali za preživljanje z družino.

Vračamo veselje do kuhanja!

Da bi veselje do kuhanja spet vrnili v slovenske kuhinje, so v Žitu zasnovali projekt Kuharska akademija Zlato polje in Maestro, ki bo potekal od maja naprej pod budnim očesom kuharskega mojstra Roberta Renningerja iz restavracije Glažuta v Ljubljani in v družbi simpatične voditeljske dvojice Vid Valič & Denis Avdić. Kulinarične delavnice se bodo odvijale v Prodajnih studiih Gorenja, kjer je bilo že ob predstavitvi projekta zelo zabavno.

Prve delavnice se bodo odvijale maja in junija:

  • 12. maja v Studiu Gorenje v Ljubljani,
  • 26. maja v Studiu Gorenje v Kopru in
  • 8. junija v Studiu Gorenje v Mariboru - Limbuš.
  • Zadnja spomladanska kuharska delavnica bo 16. junija kot piknik na prostem.

Po poletnih počitnicah bo sledila jesenska serija delavnic. Vid Valič in Denis Avdić bosta vsekakor poskrbela, da bo na vseh dogodkih kuhanje tudi zabavno! Udeleženci in udeleženke Kuharske akademije pa bodo lahko ocenili, ali sta poleg njih oplemenitila svoje znanje tudi Vid Valič in Denis Avdić. Če obvladata delo z najsodobnejšimi aparati Gorenje in če bosta potem še bolj „za ožent.“

Kako do vstopnic? Za vsako od štirih kuharskih delavnic v spomladanskem obdobju bo kuharski mojster Robert Renninger izbral po štiri udeležence, ki bodo poslali najboljši recept, pripravljen iz izdelkov Zlato polje, Grande in Maestro, na naslov kuharskaakademija@zlatopolje.si oziroma na www.zlatopolje.si.