Arhiv novic

E Martë, 6. Mars 2012, Ljubljana

Ogrevalni sistemi Gorenje na Sejmu Dom

Ogrevalni sistemi Gorenje na Sejmu Dom

Najsodobnejša ogrevalna tehnika na ogled na sejmu DOM v Ljubljani

Gorenje se tudi letos od 6. do 11. marca predstavlja na mednarodnem sejmu DOM v Ljubljani. Poleg klasičnega programa električnih grelnikov vode ter toplotnih črpalk si lahko poslovni partnerji in obiskovalci Gorenjevega razstavnega prostora ogledajo nove nizko- in visokotemperaturne ogrevalne toplotne črpalke, razvite in proizvedene v Gorenju. Gorenje tudi letos razstavlja v hali B, razstavni prostor št. 13.
»Kljub krizi se kaže vse več zanimanja za naše izdelke, še posebej za nove, energijsko varčnejše, kot so sanitarne in ogrevalne toplotne črpalke ter sodobni, t.i. smart grelniki vode. Ker se ogrevalne in sanitarne toplotne črpalke vse bolj selijo v stanovanjske prostore, je poleg tehničnih lastnosti in energijske učinkovitosti vse večjega pomena tudi njihov izgled. Z dizajnom, ki odstopa od konkurence, so bili naši izdelki na različnih sejmih po Evropi izredno pozitivno sprejeti. Ključna pa je seveda energijska učinkovitost in lahko se pohvalimo, da so vse Gorenjeve toplotne črpalke testirane po  najvišjih evropskih standardih EN14511 za ogrevalne in EN255/3 za sanitarne toplotne črpalke. Ogrevalne toplotne črpalke so uvrščene tudi na seznam za pridobitev subvencij Ekosklada RS, kar je še posebej dobrodošla informacija za končne kupce,«  je povedal Darko Gorjup, direktor Gorenjevega programa Ogrevalni sistemi.

Visokotemperaturne toplotne črpalke Gorenje za najbolj mrzle zimske dni

V predstavljeni paleti ogrevalnih toplotnih črpalk BZ Gorenje na sejmu Dom v Ljubljani, ki so certificirane po najvišjih evropskih standardih, so na voljo modeli voda/voda, zrak/voda in zemlja/voda. Toplotne črpalke Gorenje, namenjene ogrevanju enodružinskih hiš, so od letos dalje na voljo tudi v visokotemperaturni izvedbi, ki so primerne tudi za ogrevanje z radiatorskim sistemom v starejših objektih. Pod dovršen dizajn se je podpisal Gorenje Design Studio.

Srednjelitražna toplotna črpalka kot alternativa klasičnemu bojlerju

Nova generacija  srednjelitražnih sanitarnih toplotnih črpalk  (80 l – 120 l) za klasično stensko montažo je odlična alternativa klasičnemu električnemu grelniku vode. Odlikuje jih visoka energijska učinkovitost z grelnim številom (COP) 3,7. Opremljene so s preglednim LCD zaslonom, ki omogoča udobno in pregledno upravljanje na dotik ter nadzor vseh pomembnih funkcij. Kompaktne dimenzije in stenska pokončna izvedba omogočajo namestitev toplotne črpalke povsod tam, kjer je doslej bil klasični električni grelnik vode, po domače bojler. Velja poudariti, da nova toplotna črpalka ohranja vse dobre lastnosti električnega grelnika ter hkrati ponuja še številne druge funkcionalnosti in izjemno ekonomično porabo električne energije, značilno za toplotne črpalke.

SMART grelniki vode z elektronskim upravljanjem

Na sejmu v Ljubljani je predstavljen tudi grelnik OGB SMART, ki ga odlikuje izjemna varčnost pri porabi električne energije. Napredni inteligentni elektronski krmilnik namreč na podlagi snemanja navad uporabnika po določenem časovnem obdobju sam izračuna optimalni režim delovanja, ki omogoča kar do 25 odstotkov prihranka električne energije. Zaradi navedene funkcije je aparat skladen z najvišjimi zahtevami prihajajoče evropske eko direktive o energijski učinkovitosti naprav za pripravo sanitarne vode, kar je tudi pogoj, da se Gorenje s programom grelnikov vode obdrži na zahtevnem evropskem tržišču.

Letos se bo Gorenje predstavilo še na nekaterih, za panogo ogrevalnih sistemov pomembnih sejmih, in sicer na sejmih MCE v Milanu, Aquatherm v Kievu ter Građevine v Beogradu, kjer se bodo skupaj predstavila Gorenjeva podjetja s področja energetike in ekologije.