Arhiv novic

E Enjte, 22. Shtator 2011, London

Gorenje na Design Festivalu v Londonu

Gorenje na Design Festivalu v Londonu

V okviru London Design Festivala med 22. in 25. septembrom v organizaciji slovenskega Muzeja za arhitekturo in oblikovanje ter sodelujočih podjetij v Londonu poteka razstava sodobnega slovenskega oblikovanja Silent Revolutions, ki v britanski metropoli ob dvajsetletnici države Slovenije predstavlja sodobno slovensko oblikovanje od osamosvojitve naprej.

Na njej se predstavlja tudi Gorenje s svojo na trgih zelo uspešno linijo aparatov Simplicity, ki je odgovor Gorenja na sodobne trende bivanja. Že nekaj let strokovnjaki v številnih raziskavah zaznavajo spremembo življenjskega sloga in željo po bolj preprostem, a izpolnjenem življenju. Mnogi po svetu se zavestno odločajo za preprostejše življenje. S takšno odločitvijo izberejo življenjski slog z manj izbir in manj odločanja – a hkrati več uživanja, več življenja!

Linija Gorenje Simplicity

Linija Gorenje Simplicity je bila ustvarjena z visokim spoštovanjem uporabnikovega časa in poleg tehnološke dovršenosti zagotavlja tudi preprosto in logično upravljanje. S pomočjo enega samega gumba, ki je hkrati tudi osrednji prepoznavni oblikovalski element celotne linije. Od tod tudi ime linije – Gorenje Simplicity. Aparati se uvrščajo v najvarčnejše energijske razrede, z naborom skrbno izbranih programov, na podlagi izkušenj evropskih uporabnikov, pa so namenjeni tako začetnikom kot bolj izkušenim uporabnikom, ki točno vedo, katere funkcije in lastnosti pri aparatih zares potrebujejo in dejansko tudi uporabljajo. Tako uporabnik plača le tisto, kar tudi zares uporablja, kar pa je tudi eden od najpomembnejših kriterijev za nakup.

London Design Festival je eden najpomembnejših oblikovalskih dogodkov v svetovnem merilu, ki predstavlja najširši izbor ustvarjalnih del in inovativnih oblikovalkih idej. Program je sestavljen iz več kot 280 prireditev in razstav, ki jih pripravlja več kot 200 partnerskih organizacij.

Razstava Silent Revolutions je vključena tudi v posebno neodvisno publikacijo The Icon Design Trail, ki je za mnoge najpomembnejši vodič po dogodkih London Design Festivala.