Arhiv novic

E Mërkurë, 25. Maj 2011, Ljubljana

Blagovna znamka Gorenje je znamka zaupanja

Blagovna znamka Gorenje je znamka zaupanja

Mladinska knjiga je z uredništvom revije Reader's Digest tudi letos svečano podelila 38 nagrad Trusted Brand 2011, najbolj zaupanja vrednim blagovnim znamkam v Sloveniji, ki so jih potrošniki izbrali kar izmed 6.997 naštetih blagovnih znamk.

Gorenje je nagrado Trusted Brand prejelo že peto leto zapored. V letošnji raziskavi Trusted Brand jih je od 1005 anketiranih potrošnikov kar 69 odstotkov izbralo Gorenje kot najbolj zaupanja vredno blagovno znamko med gospodinjskimi aparati v Sloveniji, kar ponovno potrjuje, da je blagovna znamka Gorenje vodilna nacionalna blagovna znamka.

Tudi letos podelili nagrade Trusted Brand najbolj priljubljenim blagovnim znamkam

Gorenje je blagovna znamka z visoko prepoznavnostjo med potrošniki, ugled odličnosti in kakovosti pa si je pridobila skozi več kot šestdesetletno prisotnost na trgu. “Blagovno znamko Gorenje smo v evropskem prostoru  razvijali več desetletij in v tem času je postala prepoznavna in predvsem pomembna znamka na večini evropskih tržišč, sedaj pa nadaljuje svoj razvoj na področje Azije in Latinske Amerike,” je ob tej priložnosti dejal direktor marketinga v Gorenju Aleksander Uranc, ki je v imenu podjetja prevzel nagrado Trusted Brand 2011.

Gorenje je podjetje z ambiciozno vizijo, ki nenehno vlaga v prenovo tehnoloških postopkov vseh proizvodnih programov in na tržišča uvaja nove generacije tehnološko naprednih, inovativnih, okolju prijaznih aparatov, ki jih že na prvi pogled odlikuje prepoznaven dizajn. Svoje novosti in inovacije bo Gorenje letos med 2. in 7. septembrom spet postavilo na ogled na mednarodnem sejmu IFA 2011 v Berlinu.

V Sloveniji raziskavo Trusted Brand izvajajo že od leta 2006, letos pa so jo prvič izvedli v okviru vseevropske raziskave European Trusted Brand, v kateri je sodelovalo 16 držav. Skupna značilnost vseevropske raziskave je 20 globalnih kategorij izdelkov, ki so ji v Sloveniji dodali še 18 lokalnih kategorij. Nagrada sporoča katerim blagovnim znamkam potrošniki najbolj zaupajo. Ocena potrošnikov pa temelji na zaupanju, kakovosti, odlični vrednosti, močni podobi, razumevanju potrošnikov in v priporočanju blagovne znamke drugim.