Arhiv novic

E Martë, 12. Prill 2011, Velenje

Gorenje z novo blagovno znamko Gorenje+

Gorenje z novo blagovno znamko Gorenje+

Gorenje v spomladanskih mesecih na izbrane evropske trge uvaja novo blagovno znamko Gorenje+. Z vgradnimi kuhinjskimi aparati višjega cenovnega razreda in razvitimi posebej pod to blagovno znamko, želijo v Gorenju povečati svojo prisotnost v distribucijskem kanalu specializiranih kuhinjskih studiev, ki omogoča višjo dobičkonosnost prodaje.

Gorenje+ na voljo le v specializiranih kuhinjskih studiih

Gorenje je bilo zelo dolgo poznano predvsem po eni blagovni znamki  - Gorenje, ki jo je širilo na tržišča Zahodne in Vzhodne Evrope. S tem, ko je v zadnjih nekaj letih prevzelo tri evropske družbe, je pridobilo tudi nove blagovne znamke. Portfelju blagovnih znamk letos dodajajo še Gorenje+ v višjem srednjem cenovnem razredu, ki obsega nabor vgradnih aparatov za kuhanje, peko, hlajenje in pomivanje.

Branko Apat, član uprave odgovoren za divizijo Aparatov za dom: »Za nastop v vseh cenovnih razredih in različnih distribucijskih kanalih potrebujemo tudi ustrezen portfelj jasno definiranih in močnih blagovnih znamk. Prodajo pod lastnimi blagovnimi znamkami iz leta v leto povečujemo in lani je ta delež izdelkov znašal skoraj 90 odstotkov, kar je največ doslej. V prihodnje želimo odstotek še povečati, predvsem pa povečati prodajo aparatov z višjo dodano vrednostjo, kot so izdelki naše nove blagovne znamke Gorenje+, ki so namenjeni zahtevnejšim kupcem.«

Uvedba blagovne znamke Gorenje+ je odgovor Gorenja na vedno pomembnejši distribucijski kanal kuhinjskih specialistov oz. specializiranih kuhinjskih studiev, ki so naravnani predvsem v prodajo vgradnih gospodinjskih aparatov in so na posameznih trgih v različnih razvojnih fazah in dosegajo tudi različne tržne deleže. V Skandinaviji distribucijski kanal kuhinjskih studiev v segmentu vgradnih aparatov predstavlja več kot 50 odstotkov, v Nemčiji več kot 25 odstotkov, na ruskem trgu pa je zastopan v dobrih 15 odstotkih.

Aleksander Uranc, direktor marketinga: »Gorenje+ je za nas strateška blagovna znamka, ki jo bomo razvijali na dolgi rok kot vodilno panevropsko znamko Skupine Gorenje in jo postopoma uvajali na vse trge, kjer je segment kuhinjskih studiev, v katerem želimo doseči viden delež, dovolj razvit.« Blagovna znamka Gorenje+ prihaja na trge Nemčije, Avstrije, Rusije, Ukrajine, Skandinavije, Češke in tudi Slovenije letošnjo pomlad.

Poklon Gorenja Petri Majdič

Predstavitev nove linije izdelkov Gorenje+, ki bo že konec tega meseca na voljo v izbranih kuhinjskih salonih po Sloveniji, je obiskala tudi PLUS zvezda Gorenja Petra Majdič, ki jo na njeni poti, tako kot Gorenje, odlikuje nenehno strmenje k najboljšim uspehom. Petrina prizadevanja, dosežke, uspehe in priznanja cenijo tudi v Gorenju, zato so se ji ob zaključku tekmovalne kariere za dolgoletno sodelovanje zahvalili in poklonili s svojo najnovejšo inovacijo pečico iChef+. Petra Majdič si je na predstavitvenem dogodku brez zadržkov oblekla tudi predpasnik in poprijela za kuhalnico.