Arhiv novic

E Hënë, 17. Janar 2011, Velenje/Köln

Gorenje na sejmu LivingKitchen v Kölnu

Gorenje na sejmu LivingKitchen v Kölnu
Gorenje se prvič udeležuje novega mednarodnega sejemskega dogodka LivingKitchen (18. – 23. januar 2011), ki poteka vzporedno z uveljavljenim mednarodnim pohištvenim sejmom IMM v Kölnu. LivingKitchen predstavlja najnovejše trende v segmentu kuhinj, namenjen pa je tako kuhinjskim studiem in strokovnjakom iz panoge kot tudi ljubiteljskim kuharjem in  navdušencem nad tehnologijo in oblikovanjem.

Premiera ekskluzivnih kuhinjskih aparatov Gorenje+ in edinstvenega modula za upravljanje pečice iChef+

Gorenje razstavlja izbrane novosti in premierno predstavlja novo blagovno znamko Gorenje+, ki obsega ekskluzivne vgradne kuhinjske aparate, med katerimi je tudi pečica z inovativnim modulom za elektronsko upravljanje iChef+, ki predstavlja svetovno inovacijo na področju upravljanja aparatov na dotik. V Sloveniji bo blagovna znamka Gorenje+ naprodaj od pomladi dalje v izbranih specializiranih kuhinjskih salonih.

Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja: »Razvoj novih izdelkov je eden izmed pogonskih motorjev Gorenjeve poslovne rasti. Rezultate zadnjih razvojnih aktivnosti tokrat premierno predstavljamo na sejmu v Kölnu, ki je poleg Milana in Berlina ena najpomembnejših sejemskih destinacij za našo panogo. Še posebej nas veseli, da bomo poslovnim partnerjem in širši javnosti prvič predstavili našo novo blagovno znamko Gorenje+, ki smo jo uvedli posebej za distribucijo preko kuhinjskih studiev. Z razširjenim portfeljem blagovnih znamk in inovativnimi izdelki bomo dodatno povečali prodajo pod lastnimi blagovnimi znamkami.«

Blagovna znamka Gorenje+ temelji na celovitem konceptualnem, uporabniškem in oblikovnem povezovanju širokega nabora aparatov za kuhanje, peko, hlajenje in pomivanje. Odlikujejo jih napredne tehnične lastnosti, tudi svetovne inovacije. Gorenje+ namreč ponuja prve pečice z edinstvenim elektronskim programskim modulom iChef+ z velikim barvnim zaslonom, na katerem funkcije izbirate preprosto z drsenjem prsta po sliki. Gre za doslej najbolj zmogljiv sistem računalniškega krmiljenja pečice, ki zagotavlja izjemne rezultate peke, in ki so ga v Gorenju tudi patentno zaščitili.

Aparati blagovne znamke Gorenje+ so namenjeni zahtevnejšim kupcem in bodo na voljo izključno v kuhinjskih studiih. Partnerstvo z izbranimi kuhinjskimi studii temelji na Gorenjevi močni distribucijski mreži v 70 državah sveta.

Sejem IMM predstavlja notranjost doma prihodnosti. Prinaša zgoščen prikaz celotnega nabora proizvodov in storitev, ki jih ponujata mednarodna pohištvena industrija ter sektor oblikovanja notranjih prostorov. Največji proizvajalci iz Evrope ter drugih delov sveta bodo predstavili svoje najnovejše dosežke. Sejemski dogodek IMM je osrednje stičišče, poslovni dogodek leta za dobavitelje in nosilce odločitev na največjih svetovnih trgih, ki je lani  v Köln privabil več kot 100.000 obiskovalcev ter 1.053 razstavljavcev.

Tokrat premierno vzporedno poteka razstava LivingKitchen, ki bo sejem IMM spremljala vsaki dve leti, po prvih napovedih pa že velja za dogodek leta v panogi kuhinjske opreme.