Arhiv novic

E Premte, 21. Janar 2011, Köln

iChef+: revolucionarno upravljanje pečice na dotik

iChef+: revolucionarno upravljanje pečice na dotik

Gorenje je na sejmu LivingKitchen 2011 premierno predstavilo novo blagovno znamko Gorenje+, ki ponuja tudi prve pečice z edinstvenim elektronskim programskim modulom iChef+ z velikim barvnim zaslonom. Svetovna inovacija iChef+, ki omogoča preprosto izbiro funkcij z drsenjem prsta po zaslonu, predstavlja najnaprednejše elektronsko upravljanje pečic na dotik doslej in je tudi patentno zaščiteno. Prve pečice Gorenje+ z revolucionarnim modulom iChef+ bodo na evropske trge prišle to pomlad.

Premierna predstavitev na sejmu LivingKitchen 2011

iChef+ predstavlja nov plus za več užitka pri kuhanju ob vselej profesionalnih učinkih – z logičnimi zaporednimi dotiki barvnih slik in ikon! Kompleksna inovacija, ki je  prevedena v zares preprosto uporabo in privlačno obliko. Upravljanje pečice postane čisti užitek, saj spominja na interaktivna doživetja, ki jih je doslej ponujala le zabavna elektronika. Preprosto, logično, inovativno. Dotik za dotikom. Slika za sliko.

Glavni meni: PLUS povezava do vseh želenih programov in funkcij

Sprva je na zaslonu le prikaz datuma in ure. Ob dotiku zaslonu, ki je varno za steklom, pa se pojavi glavni meni, v katerem lahko preprosto nastavite čas, datum ter jezik – izbirate lahko kar med 30 jezikovnimi različicami. Preko glavnega menija lahko dostopate do izbire programov peke: od SIMPLEbake, AUTObake, MYbake, EXTRA, PRObake do STEPbake, edinstvene patentirane funkcije, s pomočjo katere lahko vnaprej določite do tri faze peke z različnimi, povsem prilagojenimi nastavitvami gretja, temperature in trajanja postopka. Sistem koračnega pečenja STEPbake pomeni pravo revolucijo v preprostem upravljanju uporabniško definiranih programov.

SIMPLEbake: PLUS za najbolj preprost način do vaše najljubše jedi

Ko v glavnem meniju izberete opcijo SIMPLEbake, se na interaktivnem barvnem zaslonu pojavi 9 fotografij jedi, ki jih najpogosteje pripravljamo v pečici. Izberete tisto, ki jo želite pripraviti, ocenite težo ter pritisnite še ikono START – in pečenje se začne! Prednastavljeni program točno ve, katera temperatura je prava, na kateri višini mora biti pekač in čez koliko časa bo jed gotova. S programom SIMPLEbake je priprava jedi v pečici zares preprosta.

AUTObake: PLUS za razkošno izbiro 65 prednastavljenih jedi

Program SIMPLEbake ponuja devet kategorij najpogosteje pripravljanih jedi v pečici, medtem ko lahko s funkcijo AUTObake izbirate kar med 65 predhodno nastavljenimi recepti, opremljenimi s fotografijami in preverjenimi s strani kuharjev in strokovnjakov za prehrano. Ti programi bodo zagotovo očarali tudi tiste, ki sicer niso posebej navdušeni nad elektronskim upravljanjem. iChef+ namreč pomaga do izvrstnih rezultatov vsem, ki uživajo v sodobni kuhinji, vendar se ne želijo poglabljati v podrobnosti kuharskih postopkov – celo popolnim začetnikom.

PRObake: PLUS za mojstre, ki želijo popoln nadzor

Programa PRObake in STEPbake sta edinstveni funkciji na tržišču. Njuna kombinacija vam omogoča popolno kulinarično doživetje. Izbire PRObake puščajo kuharju vso ustvarjalno svobodo, a hkrati povečajo zanesljivost in natančnost vseh želenih postopkov. Če želite, lahko pečete na klasičen način, ki ste ga vajeni. Inovativni prikazovalnik pa omogoča še več - pecite v korakih!

STEPbake: PLUS za peko v natančno opredeljenih korakih

Revolucionarni novim program STEPbake, ki je edinstven na trgu in tudi patentno zaščiten, pri vsakem postopku pečenja omogoča do 3 korake sprememb med procesom pečenja po lastni želji! Vendar nastavitev ni treba spreminjati med peko, lahko jih nastavite vnaprej! Tako lahko, na primer določite, da začnete z nizko temperaturo, nato nekaj časa pečete pri višji temperaturi, zaključite pa s srednjo jakostjo; na začetku lahko delujejo vsa grela, kasneje le nekateri. Z individualno izbiro grel, temperature ter časa pečenja boste lahko svoje jedi pripravili natanko tako, kot želite sami – povsem po svojem okusu. Ko pa je hrana pripravljena, vam vaš najljubši kuhar iChef+ zaželi le dober tek! To je prava revolucija preprostega prednastavljanja!

MYbake: Plus za ponovitev najuspešnejših kombinacij

Program MYbake poskrbi, da so jedi, ki ste jih enkrat pripravili natanko po svojem okusu, vsakič enake, pripravljene po enakem postopku in z enakimi nastavitvami. S shranjevanjem lastnih kombinacij urejate kuharsko knjižnico z nastavitvami za do kar 120 jedi. Spominski program ponuja 10 kategorij, v vsaki kategoriji pa lahko shranite do 15 jedi in kombinacij za njihovo pripravo. Program peke lahko prikličete vedno, ko vam izbrana jed znova zadiši.

Programi EXTRA: Plus za pravo pomoč ob pravem trenutku

Omenimo še program EXTRA, ki obsega funkcije, kot so Cleaning+ (čiščenje), Defrost+ (odtajanje), Probe+ (uporaba sonde za peko mesa) ter različnih alternativnih načinov uporabe, kot denimo Preheat+ (predhodno segrevanje), Warming+ (ohranjanje prave temperature že kuhane hrane), ali Serving+ (za segrevanje krožnikov).
Blagovna znamka ekskluzivnih aparatov Gorenje+ temelji na celovitem konceptualnem, uporabniškem in oblikovnem povezovanju širokega nabora odličnih aparatov za kuhanje, peko, hlajenje in pomivanje. Namenjena je zahtevnejšim kupcem, ki gospodinjske aparate kupujejo v salonih kuhinj oziroma pri kuhinjskih specialistih, kjer bo Gorenje+ izključno naprodaj.