Arhiv novic

E Enjte, 16. Dhjetor 2010, Kairo, Egipt, CICC (16. do 20. december 2010)

Karim Rashid predstavil Komb House v Kairu

Karim Rashid predstavil Komb House v Kairu
Karim Rashid, eden najbolj plodovitih oblikovalcev svoje generacije, ki je oblikoval že preko 3.000 dejansko proizvedenih izdelkov, ki deluje v preko 35 državah in ki ima v svojih vitrinah že več kot  300 mednarodnih nagrad, je oblikoval "idealen dom", ki ga je poimenoval "KOMB HOUSE". Instalacija bo predstavljena v novi hali oblikovalcev »The Designer's Hall«, v sklopu enega največjih mednarodnih pohištenih sejmov v Egiptu, Le Marche, ki bo potekal od 21. do 24. decembra 2010. "KOMB HOUSE by Karim Rashid" je pameten in okoljsko vzdržen oz. trajnosten koncept postavitve doma, ki temelji na raznolikosti oblikovanja. V t. i. idealni dom KOMB HOUSE je njegov avtor vključil tudi varčna indukcijska kuhališča ter dve pečici iz kolekcije Gorenje designed by Karim Rashid. Karim bo 20. decembra tudi gostujoči govorec v mednarodnem razstaviščnem in kongresnem centru CICC v Kairu.
KOMB HOUSE je okolju prijazen in varčno zasnovan sodoben dom, kar pomeni, da imata proizvodnja njegovih komponent v proizvodnji ter postavitev na končni lokaciji minimalen vpliv na okolje. V hiši so s pridom uporabljene številne okolju prijazne zamisli, kot so ogrevanje vode s solarnimi paneli, energijsko učinkoviti aparati, izraba meteorne in odpadne gospodinjske vode, energijsko varčna osvetlitev s svetlobnimi diodami (LED) ter privzdignjena tla s sistemom talnega gretja.
 
KOMB HOUSE je idealno dizajnersko oblikovano domovanje, v katerega je sodobna tehnologija vključena na tak način, da vzpostavlja močno povezavo s tradicijo in običaji ter prostor preveva z domačnostjo družine in skupnosti. Ustvari življenjski slog, ki vključuje tako sodobne kot tradicionalne materiale z minimalnim vplivom na okolje.
Notranjost hiše je sestavljena iz štirih prostorov, ki predstavljajo naše osrednje aktivnosti: igro, prehranjevanje, spanje in nego. Tloris hiše se iz osrednjega povezovalnega prostora, v katerem se nahaja tudi bazen, pretaka v štiri kvadrante, ki predstavljajo dnevno sobo, kopalnico, spalnico in jedilnico. Kuhinja je združena s formalno jedilnico ter kotičkom za zajtrk. V lahkotno kuhinjsko "origami" strukturo so vgrajeni hladilnik ter dve Gorenjevi vgradni pečici, v prostoječ privlačno oblikovan kuhinjski otok pa je vključeno tudi Gorenjevo indukcijsko kuhališče v beli barvi, prav tako iz kolekcije Gorenje designed by Karim Rashid. Inovativno zasnovana indukcijska kuhališča z edinstveno grafiko tudi najzahtevnejše kulinarične podvige spremenijo v igrivo ustvarjanje; odsevi magične svetlobe na sijoči beli površini pa očarajo vaše čute. Prav tako kot celoten dom KOMB HOUSE!
Ta zvezdniška kolekcija predstavlja minimalistično fuzijo funkcionalnosti, interaktivnosti in čistosti. Z uporabo inovativne tehnologije MoodLite, razvite v Gorenju, vertikalna svetlobna linija LED vzdolž celotnih vrat aparata kot osrednji dekorativni element kolekcije omogoča spremembo barve v enega od sedmih izbranih odtenkov z enim samim dotikom. Tako s svetlobo ustvarite v prostoru posebno vzdušje, prilagojeno ambientu in navsezadnje vašemu življenjskemu stilu. Inovativno zasnovana kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid, ki prostor razvaja s svetlobo, nagovarja zahtevnejše kupce, ki cenijo vrhunski dizajn in brezčasno lepoto. Gorenje je tako prvo v panogi gospodinjskih aparatov, ki je ponudilo rešitev, s katero lahko uporabnik sam spreminja barvo zunanjosti pečice ali kuhinjske nape.