Arhiv novic

E Mërkurë, 1. Shtator 2010, Velenje

Gorenje tudi letos na sejmu IFA v Berlinu

Gorenje tudi letos na sejmu IFA v Berlinu

60 let ustvarjalnosti in razvoja vir navdiha za prihodnost

Gorenje vabi na 50. sejemsko prireditev IFA v Berlin; 3. – 8. september 2010, Hala 1.1., kjer bodo na ogled postavili svoje novosti in dosežke, na katere so še posebej ponosni. Gorenje se v Berlin vrača po dveh izjemno odmevnih in poslovno uspešnih sejemskih nastopih v minulih letih, svoj letošnji nastop pa bodo izkoristili tudi za praznovanje 60 let ustvarjalnosti in razvoja v Gorenju.

Mednarodni sejem IFA 2010, ki se je od svojih začetkov v zgodnjih dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ko so na njem spregovorili veliki misleci in legende, kot je Albert Einstein, do danes razvil v enega najvidnejših dogodkov v panogi gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike, odpira svoja vrata.

Na njem se letos tretjič, odkar je velika razstava HOME APLIANCES@IFA leta 2008 postala del sejma, predstavljajo tudi vsi najpomembnejši proizvajalci gospodinjskih aparatov. Po dveh izjemno odmevnih in poslovno uspešnih sejemskih nastopih v minulih letih tudi Gorenje, ki bo svoj letošnji sejemski nastop izkoristilo tudi za praznovanje 60 let ustvarjalnosti in razvoja.

Sejem IFA je svetovna razstava inovacij in novih tehnologij ter priložnost za podjetja, da okrepijo svoje vezi z obstoječimi poslovnimi partnerji ter vzpostavijo nova poslovna partnerstva. Lani je Gorenje na svojem razstavnem prostoru gostilo več kot 2.300 poslovnih partnerjev z vsega sveta. Letos jih pričakujejo še več, hkrati pa bo to priložnost, da bodo skupaj z njimi proslavili 60. jubilej.

Sejem s svojim vplivom določa produktni portfelj jutrišnjega dne ter smernice razvoja na področju inovacij in tehnologij, ki je ključnega pomena za nadaljnji razvoj podjetij in blagovnih znamk. "Letošnji nabor Gorenjevih novosti, ki jih predstavljamo v Berlinu, potrjuje našo predanost razvoju tehnično in dizajnsko dovršenih ter okolju prijaznih aparatov za dom, ki nagovarjajo kupca s svojim privlačnim izgledom in inovativnimi rešitvami. Usmerjenost v dizajn, inovativnost in trajnostni razvoj je tudi glavno gonilo Gorenjevih 60 let kreativnosti, ki je postavilo temelje za naše prihodnje poslovne uspehe," je pred pričetkom sejma dejal predsednik uprave Gorenja, Franjo Bobinac.

Največ pozornosti med Gorenjevimi razstavljenimi novostmi bo zagotovo požela premierno predstavljena inovativna aplikacija GreenConnected, ki prikazuje možnosti uporabe visoke tehnologije za namen optimizacije porabe energije. GreenConnected je izvirna nadgradnja obstoječega sistema iGorenje, s katerim se na daljavo upravlja pametne povezljive gospodinjske aparate.

Obstoječi uporabniški vmesnik sistema iGorenje so v Gorenju prilagodili za iPad ter ga nadgradili z revolucionarnim konceptom pametnega upravljanja z energijoPowerManagement, ki z namenom optimizacije porabe energije po potrebi ustrezno zamika cikle delovanja aparatov.

K naboru povezljivega pralnega stroja in pečice je dodan še hladilno-zamrzovalni aparat, ki ga odlikuje revolucionarna novost - akumulator, ki se polni v času cenejše električne energije. Hladilnik lahko tako deluje ceneje tudi v času, ko je dobava električne energije dražja, akumulator pa lahko napaja hladilni aparat tudi v času, ko je dobava električne energije prekinjena.

Sistem iGorenje se bo tudi v prihodnje nadgrajeval, Gorenjevi strokovnjaki pa napovedujejo vključitev še drugih prednosti aktivnih pametnih omrežij, s katerimi bo uporabnikom omogočeno še boljše in predvsem bolj ekonomično upravljanje z aparati.

Gorenje na svojem razstavnem prostoru predstavlja tudi novo generacijo hladilno-zamrzovalnih aparatov v razredu A+++, ki poleg doseganja najvišjega energijskega razreda ponujajo še dodatne varčevalne funkcije in tehnične izboljšave. Učinkovitejši izolacijski sistem, inovativna rešitev komponent hladilnega sistema ter uporaba učinkovitejšega kompresorja zmanjšujejo porabo energije na minimum. V Berlinu predstavljeni aparati v najvarčnejšem A+++ energijskem razredu, ki zagotavljajo kar 60-odstotni prihranek električne energije v primerjavi z energijskim razredom A, bodo na trgu predvidoma v naslednjem letu.

Prav tako bo v naslednjem letu na trgu letos premierno predstavljena nova kolekcija aparatov Gorenje Pininfarina Steel Collection, v kateri je ujeta lepota in moč prestižne kovine titana. Nova kolekcija je naslednica treh na trgih izjemno uspešnih kolekcij, ki so plod sodelovanja Gorenja in slovitega oblikovalskega studia Pininfarina.

V novo podobo so odeli tudi imenitno SmarTable, ki je tokrat postavljena v središče sejemskega prostora in odeta v zeleno. Ekskluzivna sejemska različica SmarTable nakazuje številne možnosti uporabe koncepta integriranega hladilnika v ogrodje mize, hkrati pa simbolizira usmeritev Gorenja v trajnostni razvoj in okolju prijazno delovanje.

Gorenje obiskovalcem poleg omenjenih novosti predstavlja tudi ostale svoje uspešne kolekcije zadnjih let, ki vsaka nagovarja po svoje. Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid se obiskovalcev dotakne z magično svetlobo in karizmo oblikovalca; Gorenje Retro kolekcija navdušuje v novih mavričnih barvah; linija Gorenje Simplicity pa prepriča s preprosto uporabo in upravljanjem s pomočjo enega samega logičnega gumba, za katero je Gorenje prejelo tudi Plus X nagrado v kategoriji “uporabniku preprosto upravljanje” (Ease of Use).

To je le nekaj poudarkov Gorenjeve prepričljive sejemske predstavitve na berlinskem sejmu IFA 2010, ki vabi od 3. do 8. septembra. Prijazno vabljeni na razstavni prostor Gorenja v halo 1.1., na praznovanje 60 let ustvarjalnosti in razvoja na področju inovacij, oblikovanja, preprostosti uporabe in ekologije.

IFA – Poslovni dogodek številka ena za zabavno elektroniko in gospodinjske aparate

Sejem IFA se je od svojih začetkov v zgodnjih dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ko so tam kot glavni govorci nastopili veliki misleci in legende, kot je Albert Einstein, do današnjega dne razvil v enega najvidnejših sejmov s proizvodi za dom in življenjski slog v svetovnem merilu.

Lani je to globalno razstavo inovacij in novih tehnologij obiskalo preko 228.500 obiskovalcev ter 6.219 novinarjev iz 78 držav. Na skupni površini 121.000 kvadratnih metrov je 1.164 razstavljavcev predstavilo svoje proizvode in sklenilo za 3 milijarde evrov poslov.

Organizatorji pričakujejo, da bodo na jubilejnem petdesetem sejmu IFA padli novi rekordi glede števila predstavljenih inovacij in sklenjenih poslov. www.ifa-berlin.com


Spletno novinarsko središče