Arhiv novic

E Hënë, 11. Janar 2010, Alpe Cermis, Italija

Petra Majdič osvojila drugo mesto tekaške turneje

Po desetdnevnem tekmovanju v treh državah in osmih napornih preizkušnjah 4. Toura de Ski je Petra Majdič v skupni razvrstitvi tekaške turneje osvojila drugo mesto in s tem svoj največji uspeh. Tridesetletna Brinjčanka je zaostala za Poljakinjo Justyno Kowalczyk, na tretjem mestu pa je turnejo zaključila Italijanka Arianna Follis.

Petra Majdič je v soboto, 9. januarja, z zmago v teku na 10 km klasično s skupinskim štartom prevzela vodstvo v seštevku turneje.

Zato se je včeraj, v nedeljo, 10. januarja, na 9-kilometrsko preizkušnjo z zaključnim 3,7 km dolgim vzponom, podala prva. Peklenski vzpon na Alpe Cermis v dolini Fiemme, na katerem so morale tekačice premagati 425 metrov višinske razlike, je slovenska šampionka izvrstno prestala, še bolje kot v prejšnjih letih.

"Današnji rezultat je fantastičen in eden mojih najboljših v prosti tehniki. Končno nam je uspelo opraviti zrelostni izpit. V tehniki nisem 'padala', držala sem ritem od štarta do cilja, tako kot smo se dogovorili. Po pričakovanju me je Kowalczykova prehitela. Treba je vedeti, da je lani imela 4. čas tega vzpona, jaz pa 16," je z izkupičkom turneje zadovoljno dejala Majdičeva.

Po hudih naporih so s Petrinim dosežkom vsi v slovenskem taboru zelo zadovoljni.